Palaute       sv EN  
Helsinki tiivistyy

Täysin uusien alueiden ulkopuolelle on Helsingissä viime vuosina rakennettu vajaa puolet uusista asunnoista. Ne on rakennettu vanhoille esikaupunkialueille, joissa palvelut ja liikennejärjestelyt ovat jo valmiina. 

Herttoniemi

Herttoniemessä parannetaan metroaseman seutua. Tulossa on uusia palveluita, mutta myös asuntoja. Herttoniemi on myös tekeillä olevassa yleiskaavassa tärkeä esikaupunkikeskusta.

Mellunkylä

Mellunkylään rakennetaan uusia asuntoja. Myös uusi linja-autoterminaali ja liiketilaa on tulossa.

Haaga

Haagassa suunnitellaan ja rakennetaan monessa paikkaa. Huopalahden aseman seudulla ollaan suojelemassa vanhoja rakennuksia asemakaavalla.

Suurmetsä

Suurmetsän kaupunginosassa on Jakomäki uudistunut voimakkaasti - ja uudistuu yhä. Parhaillaan suunnitellaan Jakomäen keskiosan uudistuksia. Lahdenväylän toiselle puolelle rakennettavassa Alppikylässä asutaan jo.

Malmi

Malmille rakennetaan uusia asuntoja muutamalle tuhannelle asukkaalle. Asemanseudulle halutaan lisää yrittäjiä. Vallan uusi asuinalue Ormuspelto on Malmilla lähes valmis. Malmi on myös tekeillä olevassa yleiskaavassa tärkeä esikaupunkikeskusta.

Oulunkylä

Oulunkylään on tulossa uutta rakentamista mm. Maunulan alueelle, jossa vanha ostoskeskus on purettu ja paikalle rakennetaan jo valmistuneen uuden marketin lisäksi asuntoja, kirjasto, työväenopisto ja nuorisotiloja. Lisäksi Oulunkylän alueella selvitetään voisiko tulevan Raide-Jokerin reitin varteen täydennysrakentaa.

Suutarila

Suutarilassa rakennetaan asuin- ja palvelurakennusten yhteyteen. Siltamäessä vehreys ja puistomaisuus säilyvät rakentamisesta huolimatta.

Jakomäki

Jakomäen keskiosaa kehitetään. Kaupunki suunnittelee peruskoulun, päivähoidon ja nuorisotalon tilojen uudistamista. Huonokuntoisten rakennusten tilalle saattaa nousta asuintaloja, samalla kohentuvat virkistysalueet ja liikennejärjestelyt muuttuvat entistä turvallisemmiksi.

Helsinki on ja tulee olemaan paikka, jossa on monipuolisia asumismuotoja omakotitaloista kerrostaloihin. Esikaupunkialueet erottuvat toisistaan omilla erityispiirteillään. Niissä on eri aikoina rakennettuja taloja, on tiiviimpiä ja väljempiä alueita, metsäisiä ja avoimia alueita, joenvarsia ja merenrantaa, urbaaneja aluekeskuksia ja rauhallisia pientaloalueita. Ympäristö uudistuu vähitellen, pienissä paloissa, jolloin uusi rakennuskanta rikastuttaa vanhaa ja kerrostuneisuus tekee katukuvasta elävän. Palveluiden rakentumista ei tarvitse odottaa ja rakentamisen melu- ja liikennehaitat jäävät lyhytaikaisiksi ja paikallisiksi.

Uutiset

16.2.2017
Mellunkylässä alkaa uuden asuinalueen rakentaminen

Helsingin Mellunkylässä Naulakalliontien ja Länsimäentien välisellä alueella alkaa uuden...

13.2.2017
Maunulanpuron tulevaisuudesta asukaskysely

Helsingin kaupungin rakennusvirasto järjestää asukaskyselyn Maunulanpuron tulevaisuudesta....

7.2.2017
Tankovainion Helsinki-kerrostaloihin tulossa puolihitaksia

Mellunmäen kupeeseen Tankovainioon on nousemassa kaupungin ensimmäiset Helsinki-kerrostalot....

3.2.2017
Siltamäessä uudet asukkaat toivotetaan tervetulleiksi

Siltamäki on saamassa uusia asuntoja ja samalla aiempaa ehomman Siltalanpuiston. Asemakaavaa...

2.2.2017
Kerro mielipiteesi Herttoniemen alueen tulevasta bussilinjastosta

Herttoniemen alueen bussilinjastoon on suunnitteilla pieniä muutoksia, joilla linjasto saadaan...

2.2.2017
Valtuusto hyväksyi Raide-Jokerin teknisen asemakaavan ja kaavan muutokset

Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti Raide-Jokerin teknisen asemakaavan ja asemakaavan...

31.1.2017
Roihuvuoren pohjoisrinteeseen rakennetaan uusi katu

Roihuvuoren pohjoisrinteeseen, Roihuvuorentien länsipuolelle aletaan rakentaa vahvistetun...

31.1.2017
Leikkipuisto Mäkitorpan uusi rakennus valmistui Oulunkylään

Leikkipuisto Mäkitorpan uusi puistorakennus osoitteessa Mäkitorpantie 42 on valmistunut...