Palaute       sv EN  

Rakentaminen / Jakomäki

Jakomäen keskiosa muuttuu lähivuosina. Kaupunki suunnittelee peruskoulun, päivähoidon ja nuorisotalon tilojen uudistamista. Huonokuntoisten rakennusten tilalle saattaa nousta asuintaloja, samalla kohentuvat virkistysalueet ja liikennejärjestelyt muuttuvat entistä turvallisemmiksi. 

Jakomäen keskiosaa kehitetään oppimisen ja liikkumisen ehdoilla, lapset ja nuoret etusijalla. Kehitystyötä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja rakennusliike NCC suunnittelevat hanketta yhteistyössä. Asukkaat osallistuivat vuoropuheluun.  

Kaupunki suunnittelee peruskoulun, päivähoidon ja nuorisotalon tilojen uudistamista. Uusi tai uudistettu rakennus nousee Jakomäen uimahallin yhteyteen. Uimahallin on tarkoitus jatkaa toimintaansa. Uudet tilat valmistuvat vuonna 2020.

Huonokuntoisista palvelurakennuksista on tarkoitus luopua, jolloin alueelle vapautuu tilaa uusille asuintaloille. Rakennusten lisäksi alueen virkistysalueet uudistuvat ja liikennejärjestelyt paranevat.

Arkkitehtuurikutsukilpailu talvella 2016–2017

Jakomäen sydän –allianssi etsii ehdotusta palvelurakennusta ja aluesuunnitelmaa varten arkkitehtuurikutsukilpailulla. Kisaan ilmoittaudutaan marraskuun aikana, kilpailuaika alkaa 15.12.2016 ja voittaja julkistetaan 28.4.2017. 

Kilpailutyöt ovat yleisön nähtävillä ja kommentoitavina Jakomäen kirjastolla sekä verkossa kerrokantasi.hel.fi -palvelussa huhtikuussa 2017. Palautteesta laaditaan yhteenveto kilpailun palkintolautakunnan ja kaavoittajan käyttöön.

Arkkitehtuurikilpailun infotilaisuus pidettiin 15.11.

Arkkitehtuurikilpailusta pidettiin avoin infotilaisuus 15.11. Tilaisuudessa pidetyt esitykset, muistio sekä kysymykset ja vastaukset löytyvät Tilakeskuksen tarjouskilpailut-sivulta.