Jätkäsaaressa on monia mahdollisuuksia yrityksille. Alueella on liike- ja toimitilatontteja, tontteja hotellitoimintaa varten sekä kivijalkaliiketilaa. 

Alueelta on hyvät kulkuyhteydet ydinkeskustaan, itään ja länteen. Myös Tallinnan ja Pietarin läheisyys tuntuu Jätkäsaaressa. Sataman matkustajavirrat tuovat merkittävän lisän Jätkäsaaren kaupalliseen potentiaaliin.

Jätkäsaaren toimitilat ja tontit

Jätkäsaaren tulevat liiketilat kartalla (PDF)

Uutta liike- ja toimitilaa syntyy moneen paikkaan alueella:

  • Tyynenmerenkadun, Välimerenkadun, Länsisatamankadun ja Atlantinladun varsille
  • sataman alueelle
  • keskus- ja palvelukortteleihin
  • L3-makasiiniin
  • asuinrakennusten kivijalkoihin.

Keskuskortteliin toimistotiloja ja kaupallinen keskus

Toimistotilaa tulee myös keskuskortteliin, johon on suunnitteilla Jätkäsaaren tärkein kaupallinen keskus. Kantakaupunkimaisiin kortteleihin tulee liike- ja toimitiloja, palveluja ja asuntoja.

Keskus - ja palvelukorttelien konsepti ja asemakaava ovat vielä suunnitteluvaiheessa, eikä rakennuttajaa ole valittu.

Liiketonteille toimintaa

Jätkäsaareen on tulossa monipuolista yritystoimintaa. Jätkäsaaren länsipuolelle Saukonpaateen on jo rakennettu yksityinen syöpäsairaala ja tutkimuslaitos Docrates sekä Hietasaaren alueelle, Bunkkerin viereen Verkkokauppa.com. Jätkäsaaressa toimii myös päivittäistavarakauppa.

Jätkäsaaren toimisto- ja liiketontteja voi tiedustella kiinteistöviraston tonttiosastolta (Pasi Lehtiö, toimistopäällikkö, puh. 09-310 36448).

Telakkarannan toimitilat ja tontit

Telakkaranta tullaan liittämään kaupunkirakenteelliseksi ja toiminnalliseksi osaksi Länsisatamaa sekä Punavuoren kaupunginosaa.

  • Liiketilat sijoittuvat katutasoon Hietalahdenrannan, Telakkakadun ja laiturin varrelle.
  • Hietalahdenlaiturin varrelle suunnitellaan ravintoloita, kahviloita, näyttely- ja asiakaspalvelutiloja.
  • Tunnusomaisin uusi rakennus on kymmenenkerroksinen, taitekattoinen liike- ja toimitilarakennus. Se kytkeytyy kahteen suojeltavaan rakennukseen, entiseen messinkivalimoon ja puutyöpajaan.

Kulttuurille ja luoville aloille monikäyttöisiä tiloja

Helsingin luovien alojen toimijoiden keskittymä, Design District Helsinki sijoittuu eteläisiin kaupunginosiin. Telakkaranta täydentää kokonaisuutta.

  • Suojeltavaan entiseen saharakennukseen suunnitellaan kaupungin merellisyydestä kertovia näyttely- ja muita asiakaspalvelutiloja sekä toimitiloja.
  • Studiotyyppistä toimitilaa suunnittellaan Telakkakadun varrelle. Suojeltavan puutyöpajan ylemmät kerrokset voivat myös toimia luovien alojen studiotiloina.

Sijoitu Jätkäsaareen!

Jätkäsaareen on tulossa paljon kivijalkaliiketilaa. Tilat soveltuvat monenlaiseen liiketoimintaan, mutta mm. ravintoloiden ja kampaamojen vaatimat talotekniset ratkaisut suunnitellaan ennen liiketilan valmistumista.

Jos olet kiinnostunut sijainnista, jätä yhteystietosi ja kerro liiketilatarpeistasi alla. Välitämme tiedot rakennuttajille, joiden kohteisiin tulee liiketilaa.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.