Kalasatama sopii helppoa arkea arvostavalle. Koulu ja päiväkodit ovat lähellä. Hyvä julkinen liikenne, kuten metro, ja Rediin tulevat kattavat palvelut, kaupat, ravintolat ja viihde ovat nekin lähellä.

Kalasataman kodit rakennetaan pääosin kerrostaloihin, mutta tulossa on myös tornitaloja ja kelluvia asuntoja. Kauppakeskus Redi palveluineen valmistuu 2018, Redin asuintornit myöhemmin.

Millaista on asua Kalasatamassa?

Kalasatamassa asuu 2017 noin 3 000 asukasta. Taloja rakennetaan parhaillaan Itäväylän molemmin puolin ja Rediin. Kalasatamaan rakennetaan omistus-, vuokra- ja Hitas-asuntoja. Opiskelija-asuntoja ja senioriasuntoja tulee myös. Kalasataman asuntoja myyvät ja markkinoivat rakennuttajat.

Yhteispihat, joustotilat ja muut arjen ratkaisut

Kalasatamassa eivät jäteautot ajele pihoilla, sillä käytössä on alueellinen jätteiden putkikuljetusjärjestelmä. Jätteiden putkikuljetusjärjestelmästä huolehtii Kalasataman Imu Oy.

Kalasatamassa suositaan yhteispihoja. Yhteispihat ovat useamman taloyhtiön yhteisessä käytössä olevia pihoja. Paitsi yhteisiä pihoja, Kalasatamassa on myös yhteiskäyttöautoja ja niin sanottuja joustotiloja. Esimerkiksi taloyhtiö voi halutessaan vuokrata tilojaan vaikka tunniksi muille. Flexitila-palvelussa asukkaat ja muut toimijat voivat helposti löytää vapaita tiloja esimerkiksi kokoontumisiin, harrastuksiin tai lyhytaikaiseen työntekoon.

Kalasatamassa kokeillaan myös miten tekniikka voi auttaa arjessa. Erilaisissa asukkaiden ja yritysten kanssa tehtävissä kokeiluissa painotetaan palvelumuotoilua ja käyttäjälähtöisyyttä. 

 

Koti korkealla Redissä

SRV rakentaa kahdeksan tornia Redin yhteyteen pääasiassa asumiseen. Ensimmäinen asuintorni Majakka valmistuu vuonna 2019. Loput tornit valmistuvat vuoteen 2023 mennessä. Torneissa on 20–37 kerrosta ja korkein niistä on 132 metriä. Yhteensä Rediin tulee noin 1 750  asuntoa. Torneihin tulee myös asumista helpottavia palveluita, kuten aulapalvelut. 

Kelluvat asunnot

Kalasatamasta on varattu tontit kelluvien asuntojen rakentamiselle Verkkosaareen. Kyse ei ole asuntolaivoista, vaan ponttoneilla merenpohjaan kiinnitettävistä kelluvista taloista.

Varaukset ovat Sito Oy:lle, Marina Housing Oy:lle JMV-Research Oy:lle.
 

Asuntoja myyvät ja markkinoivat Kalasataman rakennuttajat

Alta löydät linkit Kalasataman asuntoja myyvien ja markkinoivien tahojen sivuille.

Kalasataman myytävänä olevat asunnot