Kalasatama tarjoaa tulevaisuudessa hyvät lähipalvelut. Rakenteilla olevaan Rediin tulee monipuoliset kaupalliset palvelut ja pienempiä kivijalkaliiketiloja tulee asuin- ja toimitilarakennusten pohjakerroksiin. Peruspalveluita alueelle rakennetaan asukasmäärän kasvaessa. Lisäksi asukkaat löytävät läheltä kulttuuri- ja ravintolapalveluita, muun muassa Suvilahden ja Teurastamon alueilta.

Onko Kalasatamassa koulu ja päiväkoti?

Kalasataman kasvavan asuinalueen asukkaat tarvitsevat muun muassa päiväkoteja, kouluja ja terveyspalveluja.

Palveluita kartalla

Oheisessa kartassa on pääosin Kalsataman julkisia palveluita, mutta myös joitain yksityisiä palveluita.

Peruspalveluiden rakentaminen alkoi Sörnäistenniemen päiväkoti Pikkutyllistä (Arielinkatu 2/Leonkatu 18), joka valmistui vuoden 2012 lopulla samaan aikaan kuin ensimmäiset asuintalot. Päiväkoti Pikkutylli tarjoaa vuorohoitoa koko kaupungin alueelle.

Sörnäistenniemeen Arielinkadulle valmistui vuoden 2015 lopussa toinen päiväkoti sekä tilat peruskoulun 1. ja 2. luokille. Myöhemmin koulua laajennetaan muille luokka-asteille (luokat 3–9). Päiväkoti otettiin käyttöön vuoden 2016 alussa ja koulu otettiin käyttöön elokuussa 2016.

Video Kalasataman koulusta

Uusi terveys- ja hyvinvointikeskus

Helsingin kaupungin terveys- ja hyvinvointikeskus tulee Redin viereen osoitteeseen Työpajankatu 14 A. Keskuksen toiminta käynnistyy helmikuussa 2018. 

Kalasatamaan siirtyvät Herttoniemen, Kallion ja Vallilan terveysasemien ja hammashoitoloitten palvelut. Terveys- ja hyvinvointikeskus tarjoaa lisäksi muun muassa kuntoutusta, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja sekä vammaisten ja maahanmuuttajien palveluja.

Kalasatamasta saa myös ikääntyneiden palveluohjausta, sosiaalineuvontaa ja asumisneuvontaa.

Kaupat ja ravintolat Kalasataman Redissä

Kalasataman kaupunginosan sydämeksi muodostuva Redi valmistuu metroaseman ympärille vaiheittain vuoteen 2023 mennessä. Redin muodostavat kahdeksan valkoista tornitaloa ja kantakaupungin suurin kauppakeskus.

Redi käsittää kauppakeskuksen, 2 000 auton maanalaisen pysäköintilaitoksen ja 8 tornia, joihin tulee pääasiassa asumista. Redissä on yhteensä noin 200 000 kerrosneliötä ja sen toteuttaa SRV.

Redin kauppakeskus valmistuu syksyllä 2018. Ensimmäinen asuintorni valmistuu vuonna 2019. Loput tornit valmistuvat vaiheittain vuoteen 2023 mennessä. Torneissa on 20–37 kerrosta, ja korkein niistä on 132 metriä korkea. Yhteensä Rediin tulee noin 1 750 asuntoa 2 500 asukkaalle. Lisäksi Itäväylä katetaan viherkannella, jolla sijaitsevat myös asuinrakennusten piha-alueet ja julkinen puisto.

Kalasatamassa on myös K-Market ja Alepa.

Kaupunkikulttuuria Suvilahdesta

Suvilahdesta tulee kaupunkikulttuuria tarjoava kokonaisuus. Suvilahden entisen sähkövoimalan ja kaasulaitoksen alueeseen kuuluu yhdeksän rakennusta, kaksi kaasukelloa ja piha-alue.

100 vuotta täyttäneen voimalaitoksen alueella on jatkossa työ-, ateljee- ja esitystiloja taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja muille kulttuuritoimijoille. Jo nyt Suvilahdessa on paljon toimijoita ja etenkin kesäisin runsaasti tapahtumia. Alueelta löytyy myös ravintola.

Suvilahtea hallinnoi Kiinteistö Oy Kaapelitalo.

Teurastamolla rentoja ruokatapahtumia

Vain kivenheiton päässä Suvilahdesta on Teurastamo. Teurastamon karu nimi viittaa alueen historiaan – punatiiliset rakennukset suunniteltiin 30-luvulla Helsingin kaupungin teurastuslaitoksen tarpeisiin, mutta nyt siellä on ravintoloita, myymälöitä ja tapahtumia.

Paratiisiomenapuiden katveessa järjestetään rentoja ruokaan liittyviä tapahtumia, piknikkejä, Farmers Market -tyylisiä toreja, kirppiksiä, taimien vaihtopäiviä, kyläjuhlia, ulkoilmakonsertteja, tempauksia, näyttelyitä, grillausta, chillausta ja kaikkea sitä hauskaa mitä tämän päivän kaupunkikulttuuri voi parhaimmillaan olla.

Kalasataman palveluyhtiöt

Kalasataman palveluyhtiöt rakentavat, hallinnoivat ja huoltavat Kalasataman alueen yhteispihoja. Ne huolehtivat omaan piiriinsä kuuluvien taloyhtiöiden yhteisten kerhotilojen järjestämisestä asukkaille. Tehtäviin kuuluu lisäksi Kalasataman asuinalueportaalin Fisuverkon toteuttaminen ja ylläpitäminen sekä Kyläsaarenkujan varrella olevien asuntojen autopaikkojen hallinnointi.