Palaute       sv EN  

Perustietoa / Kalasatamaan uusia katuja ja puistoja

Kalasataman katurakentaminen etenee tonttien rakentamisen tahdissa. Kaupunginosaan on suunnitteilla uusia siltoja, kaksi isoa puistoa ja rantoja kiertävä rantapromenadi. 

Sillat yhdistävät

Tulevaisuuden siltahankkeista suurin on Kruununhaasta Sompasaaren kautta Laajasaloon ulottuva raitioliikenteen ja kevyen liikenteen siltayhteys. Sompasaaren ja Kruunuvuoren välisen sillan suunnittelukilpailun tuloksia hyödynnetään jatkosuunnittelussa. Lue lisää siltayhteydestä Kruunuvuorenrannan sivuilta.

Sörnäistenniemestä rakennetaan kevyen liikenteen silta Mustikkamaan ulkoilualueelle. Isoisänsilta rakennetaan 2013 - 2014. Siltaa voivat hyödyntää myös Korkeasaaren asiakkaat.

Tavarasataman tilalle Kalasatamanpuisto

Kalasataman keskeisin puisto on Kalasatamanpuisto. Noin kolmen ja puolen hehtaarin laajuinen, kiilamainen puisto ulottuu Kulosaaren sillan kupeesta Sompasaarenaltaaseen.

Puistoa suunnitellaan kaupunkimaiseksi levähdys- ja oleskelualueeksi, joka toimii myös erilaisten tapahtumien näyttämönä. Puisto rakennetaan 2010-luvun puolivälissä.

Kalasataman pohjoisosaan on tarkoitus rakentaa 2020-luvun loppupuolella Hermannin rantapuisto. Rantapuistoa suunnitellaan toiminnalliseksi virkistys- ja viheralueeksi.

Kalasataman katujen ja puistojen rakentamisesta saa lisätietoa rakennusviraston sivuilta.