Palaute       sv EN  
Torikorttelit ovat heränneet eloon

Helsingin keskustassa rakennetaan monessa paikassa. Elävää kaupunkitilaa tehdään kaupunkilaisia ja turisteja ajatellen. Kauppatorin ja Senaatintorin väliin jäävät Torikorttelit ovat nykyään täynnä elämää, uusia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Töölönlahdelle kulttuuria ja asuntoja

Töölönlahden uudet asuintalot ovat valmiina viimeistä taloa lukuun ottamatta, joka valmistuu vuoden 2014 aikana. Uudet toimistotalot ovat pääosin valmiit. Töölönlahden uusien asuintalojen alakerroksissa on toimitiloja, mm. parturi sekä kaksi ravintolaa. Radanvarren taloihin sijoittuu vain toimistoja. Töölönlahdelle tullaan rakentamaan myös keskustakirjasto, joka on suunniteltu valmistuvaksi vuonna 2018. Lisäksi Töölönlahden puisto kunnostetaan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Hakaniemeen Pisararadan asema

Kaupungin suunnitelmiin Hakaniemessä vaikuttaa Pisararata eli Helsingin keskustassa pääasiassa maan alla kulkeva lähijunien kaupunkirata. Pisara on valtion hanke. Eduskunta päättää radan rakentamisesta vuonna 2014.

Olympiastadionin ympäristö kehittyy

Helsingin Olympiastadionin remontti ja laajennus ovat meneillään. Mahdollinen Olympiapuisto yhdistäisi kaikki alueen puistot. Suunniteltua laajaa puistoaluetta rajaavat kaupunginpuutarha, Nordenskiöldinkatu, Helsinginkatu ja Olympiastadion.

Helsingin keskusta-alue on eloisa, helposti lähestyttävä ja sopusuhtainen yhdistelmä eri aikakausien arkkitehtuuria historiallisesta empiresta moderniin rakennussuunnitteluun. Pääkaupungin ydinkeskus on maamme laajin yhtenäinen yritystoiminnan keskittymä, jossa liike-elämä, kauppa, palvelut ja kulttuuri kohtaavat. Erinomaiset kotimaiset ja kansainväliset liikenneyhteydet ovat kaupungin kiistaton vahvuus.

Jatkuva kehittäminen vahvistaa keskusta-alueen kilpailukykyä. Monipuoliset toiminnot tukevat toisiaan, asiakasvirran synnyttävät kaupungin keskustan asukkaat, työssäkävijät ja vierailijat. Torit, aukiot, kävelykadut ja puistot toimivat näyttämöinä erilaisille kaupunkitapahtumille. Helsingin keskustan kehittäminen on täydennysrakentamista, väliaikaiskäyttöä ja kaupungin elävöittämistä, joka kattaa Torikorttelit, Eteläsataman, Katajanokan, Töölönlahden, Olympiastadionin, Töölön, Kampin, Leppäsuon, Hakaniemen ja ydinkeskustan.

Uutiset

14.2.2017
Helsingin elämyksellisesti uudistuva kaupunkikeskusta palkittiin

Elävät Kaupunkikeskustat ry palkitsi Helsingin kaupunkikeskustan monitasoisista ja -puolisista...

Keskustakirjasto koostuu harvinaislaatuisen teräsrunkoisen sillan ja rakennuksen yhdistelmästä. Nyt pystytettäviin teräskaariin tuetaan myöhemmin ylempien kerrosten runkoa kannattelevat teräsristikot. Kuva: YIT
30.1.2017
Oodi teräskaarille – asennustyöt alkavat

Puolentoista vuoden rakentamisen jälkeen Keskustakirjasto Oodi alkaa kohota ylös maantasolta. En...

30.1.2017
Ison Roobertinkadun peruskorjaus alkaa helmi-maaliskuussa

Punavuoressa sijaitsevan Ison Roobertinkadun kävelykatuosuuden peruskorjaus alkaa helmi...

27.1.2017
Maailman ensimmäinen ekotehokas terassi Helsinkiin?

Helsingin kaupunki hakee uutta ja innovatiivista terassikonseptia, jolla voidaan pidentää...

23.1.2017
Hakaniemen kauppahallin väistötilaa esitetään vuokrattavaksi

Kiinteistölautakunta käsittelee kokouksessaan 26. tammikuuta Hakaniemen kauppahallin...

17.1.2017
Hakaniemen kauppahalliin haetaan nyt pop-up-kauppiaita

Hakaniemen kauppahallissa on nyt oivallinen mahdollisuus avata oma pieni puoti ilman suuria...

10.1.2017
Rakentamisen Ruusu 2016 Löylylle ja Roihuvuoren ala-asteen peruskorjaukselle

Helsingin rakennuslautakunnan vuotuinen tunnustuspalkinto, Rakentamisen Ruusu, jaettiin 10....

9.1.2017
Kulkuyhteys Hakaniemen raitiovaunupysäkille muuttuu 

Kulkuyhteys Hakaniemen raitiovaunupysäkkien keskimmäiselle pysäkkilaiturille muuttuu 9....