Palaute       sv EN  

Liikenne / Siltayhteyttä suunnitellaan

Havainnekuva suunnittelukilpailun voittaneesta Gemma Regalis-sillasta. Kuva:

Helsinki suunnittelee merkittävää joukkoliikenneyhteyttä, joka yhdistäisi Kruunuvuorenrannan kantakaupunkiin. Kaupunginvaltuuston on tarkoitus tehdä päätös Kruunusiltojen rakentamisesta vuoden 2016 aikana.

Kruunusiltojen yleissuunnitelma valmistuu vuoden 2016 aikana, ja siltayhteyden rakentamisesta on tarkoitus tehdä poliittinen päätös. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt sillan tietyn osuuden asemakaavaehdotuksen.

Siltayhteys muuttaisi Kruunuvuorenrannan esikaupungista osaksi kantakaupunkia ja lyhentäisi matka-aikaa merkittävästi. Siltayhteys muodostuu vähintään kahdesta sillasta, joista pisin voisi olla 1,2 kilometriä ja toteutuessaan Suomen pisin silta.

Siltayhteydestä järjestettiin suunnittelukilpailu

Siltayhteydestä järjestettiin kansainvälinen suunnittelukilpailu, jolla houkuteltiin maailman parhaat siltaosaajat suunnittelemaan uutta raitiotie-, pyöräily- ja jalankulkuyhteyttä Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan välille. Kilpailun pääpaino oli Kruunuvuorenselän merialueen ylittävässä pisimmässä siltaosuudessa Palosaaren ja Kruunuvuorenrannan välillä.

Kilpailun järjestäminen pohjautui kaupunginvaltuuston päätökseen 12.11.2008. Valtuusto päätti valita liikenneyhteyden jatkovalmistelun pohjaksi raitiotiehen ja siltoihin perustuvan ratkaisun, joka sisältää varauksen pikaraitiotielle. Helsinki haluaa suosia kestäviä liikennemuotoja kuten raideliikennettä ja nostaa joukko-liikenteen palvelutasoa.

Kilpailutyöt olivat kaupunkilaisten nähtävillä ja kommentoitavina näyttelyssä ja internetissä. Tuomaristo teki päätöksen voittajasta kesäkuussa 2013. Kilpailun voittajaksi valikoitui WSP:n ehdotus Gemma Regalis.

Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä yli 50 kansainvälistä siltasuunnittelutiimiä. Näistä kymmenen valittiin varsinaiseen suunnittelukilpailuun.

Kruunusiltojen liikenneyhteydestä on tehty ympäristövaikutusten arviointi jatkosuunnitteluun valitun siltaehdotuksen pohjalta. 

Lisää aiheesta:

Suomalais-brittiläisen tiimin ehdotus voitti Kruunusillat-kilpailun 18.6.2013

www.kruunusillat.fi 

Kruunusillat Facebookissa

Twitterissä 

Lehdistökuvat (helmikuu 2013)

Lehdistötiedote helmikuu 2013
Meddelande februari 2013
Presslease February 2013

Lehdistötiedote lokakuu 2012
Meddelande oktober 2012
Press release October 2012

Kilpailusta lyhyesti 20.2.2013
A brief outline of the competition 20.2.2013
Kort om tävlingen 20.2.2013