Palaute       sv EN  

Toimitilat / Toimitilaa palveluille ja vapaa-aikaan

Kruunuvuorenrantaan tulee noin 1 000 työpaikkaa ja toimitiloja rakennetaan noin 50 000 kerrosneliötä. Julkisten ja kaupallisten peruspalveluiden lisäksi alue tarvitsee runsaasti virkistystoimintaan ja matkailuun liittyviä palveluita.

Kruunuvuorenrannan palveluista merkittävä osa sijoittuu Haakoninlahden keskukseen. Julkisten palvelujen lisäksi alueelle tulee suuri päivittäistavarakauppa ja sen läheisyyteen kivijalkatoimitiloja liikkeille, ravintoloille ja muille palveluille.

Rantojen, Stansvikin kartanon ja liikuntapuiston lähelle on kaavailtu erityisesti vapaa-aikaan liittyvää yritys- ja palvelutoimintaa, kuten ravintoloita, kahviloita, kioskeja ja vuokrasaunoja.

Lisäksi Koirasaarentien ja rantabulevardin varteen varataan tilaa kivijalkaliikkeille.

Liikeideoita öljysataman jäänteisiin

Öljysataman säilyviin rakenteisiin on visioitu yritystoimintaa ja vapaa-ajan toimintoja. Esimerkiksi pienet öljysäiliöt voisi muuttua kioskeiksi tai infopisteiksi. Vanhoille lastauslaitureille sopisi esimerkiksi ravintoloita tai vaikka saunoja.

Öljy-yhtiöiden jäljiltä jää kehitettäväksi vapaata toimitilaa myös maan alle: 300 000 kuution suuruinen polttoainevarasto ja pienempi kuivavarasto.

Lisätietoja:

Jari Tirkkonen, Helsingin kaupunki, talous- ja suunnittelukeskus
sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi