Palaute       sv EN  

Liikenne

Jätkäsaaressa on loistavat liikenneyhteydet. Keskustaan pääsee helposti ratikalla, jalan tai Baanaa pitkin pyörällä. Ruoholahden metroasema kytkee Jätkäsaaren itään ja länteen, ja laivat vievät Länsiterminaalista parissa tunnissa Tallinnaan.

Jätkäsaareen pääsee helposti ratikalla. Kuva: Antti Pulkkinen.

Jätkäsaaren liikenne

Julkisilla Jätkäsaareen

Jätkäsaareen pääsee ratikoilla 8,9, 6T ja 7. Kun Jätkäsaari valmistuu, sitä kiertää silmukkamainen ratikkaverkosto. Lähin metroasema on Ruoholahdessa, josta on hyvät yhteydet Itä-Helsinkiin ja tulevaisuudessa myös Espooseen.

Reitti- ja pysäkkikartat sekä aikataulut löydät Reittioppaasta.

Kävellen ja pyörällä Baanan kautta

Jätkäsaaresta keskustaan on Baanaa pitkin noin 1,3 kilometriä. Baanalta on myös kätevä yhteys Töölöön. Baana on turvallinen ja viihtyisä reitti, jossa on kiinnitetty huomiota etenkin valaistukseen.

Jätkäsaaressa kevyen liikenteen pääväylät kulkevat tulevaisuudessa aluetta halkovassa Hyväntoivonpuistossa.

Pysäköinti pääasiassa maan alla

Jätkäsaaressa asukkaiden parkkipaikat ovat pääasiassa Rokkiparkissa, pihakansien alla ja parkkitaloissa. Lyhyeen pysäköintiin tarkoitettuja vieras- ja asiointipaikkoja tulee katujen varsille ja liiketilojen läheisyyteen.  

  • Saukonpaaden alueella asukkaiden ja työpaikkojen pysäköintipaikat määrittyvät korttelikohtaisesti. Joidenkin taloyhtiöiden asukkaat pysäköivät kaavassa määritellyille paikoille kadunvarsilla.
  • Jätkäsaarenkallion ja Hietasaaren alueella asukkaat pysäköivät pihakansien alle ja Rokkiparkkiin.
  • Bunkkerin ja liikuntapuiston pysäköinti järjestetään bunkkerirakennuksen alle ja mahdollisesti liikuntapuiston katsomon yhteyteen.
  • Saukonlaiturin ja Atlantinkaaren alueelle rakennetaan kaksi parkkitaloa. Paikkoja tulee myös pihakansien alle. 

Länsiterminaali

Länsiterminaalista laivat liikennöivät pääasiassa Tallinnaan ja Pietariin. Uusi matkustajaterminaali nopeuttaa laivaan ja laivasta pääsyä. Vuosittain matkustajia on noin 6,5 miljoonaa.

Länsisatamassa käy päivittäin noin kymmenen laivaa, joista jokaisen kyydissä on keskimäärin 30 rekkaa. Henkilö- ja linja-autoja satamaan ja satamasta kulkee noin 2 600 päivässä. Laivojen lähtö- ja saapumisajat löydät Helsingin Sataman verkkosivuilta.

Telakkarannan liikenne

Telakkarannan pääkatu on Telakkakatu, ja sen liikenne suunnitellaan osittain uudelleen. Telakkarannan läheisyyteen on tulossa kaksi raitiovaunupysäkkiä, yksi Telakanpuistikon kohdalle ja toinen alueen eteläpuolelle.

Pyöräillen ja kävellen pääsee helposti kantakaupungin rantoja kiertävälle ulkoilureitille, joka vie aina Arabianrantaan ja Vanhankaupunginlahdelle asti. Telakkarantaan on suunnitteilla myös vesibussiyhteys.

Pysäköinti kannen alle

Pysäköintipaikat tulevat kannen alle. Tulevaisuudessa maksullisia vieras- ja asiointipysäköintipaikkoja löytyy myös Hietalahdenrannasta kadun varresta sekä huoltoaseman läheltä.