Palaute       sv EN  

Puu-Myllypuro - puinen kaupunkikylä

Puu-Myllypuro on jo lähes valmis. Kuva: Liisa Takala.
Puu-Myllypuro on jo lähes valmis. Kuva: Liisa Takala.

Eteläiseen Myllypuroon vesitornin alueelle ja liikuntapuiston tuntumaan rakennetaan tiivis, kylämäinen kaupunginosa puutaloista.

Alueen komea kallioluonto on säilytetty rakennusvyöhykkeiden välissä koskemattomana. Luonto lomittuu kortteleiden välissä kalliopuutarhoiksi, ja näkymä avautuu suoraan asukkaiden olohuoneisiin.

Puu-Myllypuron tunnelma syntyy

  • puisista pientaloista
  • kaupunkimaisista, viihtyisistä katutiloista ja
  • asukkaiden yhteisöllisyyteen houkuttelevista ratkaisuista.

Korkeatasoista puurakentamista

Yhteisöllisyyden ja koskemattoman luonnon lisäksi alueella on korkeatasoista, kokeilevaa puurakentamista. Entisaikojen tunnelmaa huokuvat puutalot ovat modernin puurakentamisen taidonnäyte. Talot ovat muunneltavia, energiapihejä, ekologisia ja nykyajan korkeiden asumisstandardien mukaisia.

Harjakattoisissa taloissa perinteinen kohtaa modernin – asukkailla on mahdollisuus laajentaa valmistuvia rakennuksia asemakaavan jouston puitteissa.

Suunnittelussa on ennakkoluulottomasti mietitty, mistä aineksista syntyy hyvä elämä, ja etsitty sitä tukevia kaavasuunnittelun ja arkkitehtuurin keinoja.

Yhteisöllisyyttä ja arkielämän ekotekoja suosivia ratkaisuja on paljon; yksi lähtökohdista on talojen avautuminen pihakaduille. Näin syntyy kodikas ja eloisa katumiljöö, jossa elämä ei piiloudu neljän seinän sisään vaan jatkuu luontevasti katualueella. Varsinkin kesäisin pihakadut ovat asukkaiden yhteisiä olohuoneita.

Alueen asemakaava on suunniteltu kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksen perusteella. Aloitusalueen ensimmäinen toteuttaja valittiin tontinluovutuskilpailulla 2009. Puu-Myllypuro on yksi valtakunnallisista puurakentamisen kärkihankkeista.

Puusta rakennettu tulevaisuus