Palaute       sv EN  

Toimitilat

Kaupunki ottaa huomioon yritysten tilantarpeet uusien alueiden suunnittelussa. Toimitiloille kaavoitetaan tontteja ja osoitetaan tiloja muun muassa asuntokohteiden yhteydestä. Lisäksi kaupunki vuokraa omistamiaan tiloja yrityksille. Myös olemassa olevia työpaikka-alueita kehitetään vastaamaan muuttuvia tarpeita.

Nykyisellään Helsingissä on toimistotiloja noin 6 miljoonaa kerrosneliömetriä, liiketiloja 1,9 miljoonaa kerrosneliömetriä sekä tuotanto- ja varastotiloja 4,5 miljoonaa kerrosneliömetriä.

 • Toimitilat ja toimitilatontit uusilla alueilla
  Helsingin vetovoimatekijöitä ovat työvoiman ja alihankkijoiden saatavuus ja laaja asiakaspohja sekä kuluttajapuolella että yrittäjien välisessä liiketoiminnassa. Helsingissä on mahdollista myös erikoistunut liiketoiminta, mikä muualla Suomessa ei välttämättä menesty. Myös monet ulkomaiset yritykset perustavat toimipaikkansa pääkaupunkiin.
 • Liiketilat
  Uusille alueille rakennetaan liiketiloja monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin. Liiketiloja tulee alueen luonteesta riippuen löytymään pienistä kadunvarsiliiketiloista aina suuriin kaupan keskuksiin.
 • Ostoskeskukset ja asemakeskukset
  Helsingissä ostoskeskuksilla on edelleen merkittävä rooli kaupunginosien keskuksina ja lähipalveluiden tarjoajina. Uudet kaupan keskittymät ja kehittyvät asuinalueet muuttavat ostoskeskusten roolia ja vanhojen ostoskeskusten kehittämiselle on tulevaisuudessa tarvetta.
 • Yhteystiedot yrittäjille
  Yrittäjiä palvelevat kaupungin eri virastojen asiantuntijat, joita löydät tältä sivulta.