Palaute       sv EN  

Perustietoa / Tämä on uusi Viikki

Viikissä kohtaavat kaupunki ja maaseutu kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Kulttuurihistoriallinen peltomaisema ja luontoalueet ovat kehyksenä asumisen, työpaikkojen, tutkimuksen ja opiskelun sekä vapaa-ajan rakentamiselle.

Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä sijaitseva Viikki sijoittuu pääosin Lahdenväylän itäpuolelle ja ulottuu Vanhankaupunginlahdelta Kehä I:lle.

Viikki on lapsiperheiden suosima viihtyisä asuinalue ja tunnettu myös korkeatasoisen tutkimuksen, opetuksen ja yritystoiminnan kaupunginosana. Tiedepuisto on Viikin toiminnallinen keskus ja samalla 7 000 yliopisto-opiskelijan kampus. Puistot, luonnonsuojelualueet ja yliopiston viljelemät pellot tuovat luonnon ja maaseudun lähelle.

Lisää asuntoja ja toimitilaa

Viikin rakentaminen alkoi 1990-luvulla. Suurin osa asunnoista on jo valmiina. Asuntoalueet valmistuvat kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä.

Viikin ekologinen rakentaminen sekä puutalojen kehittämishankkeet ovat tuoneet alueelle tunnettuutta ja palkintoja. Eko-Viikin ensimmäiset asuinrakennukset valmistuivat vuosituhannen vaihteessa. Yliopiston koetilan viereen rakennetut puukerrostalot saivat valtakunnallisen puupalkinnon 1998. Suomen suurin puukerrostalokortteli valmistui Viikkiin 2012.

Alueen toimitiloista on valmiina noin puolet. Niiden rakentaminen jatkuu 2010-luvun loppupuolelle. Työpaikkarakentaminen painottuu Viikin tiedepuistoon ja valtaväylien varsille.

Noin vuoteen 2017 mennessä Viikissä on

  • noin 16 000 asukasta
  • noin 6 000 työpaikkaa
  • 1 400 hehtaarin alueella yli 800 hehtaaria puistoja, virkistysalueita ja Natura 2000 -luonnonsuojelualuetta.