Herttoniemi

Herttoniemessä parannetaan metroaseman seutua. Tulossa on uusia palveluita, mutta myös asuntoja. Herttoniemi on uudessa yleiskaavassa tärkeä esikaupunkikeskusta.

Herttoniemen visiotyö 

Herttoniemen visio -projektissa tarkastellaan alueen kehittämistä kokonaisvaltaisesti erillisten suunnitelmien sijaan, ja vision laadinnassa halutaan kehittää yhteistyötä paikallisten asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

Lisätietoa visiotyöstä löydät täältä.

Yhteyshenkilö visioon liittyvissä asiossa on vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen, etunimi.sukunimi(a)hel.fi, puh. 09 310 37436.

 

Herttoniemessä rakennetaan

  • Herttoniemessä parannetaan metroaseman seutua. Metroasema ja bussiterminaali tullaan uudistamaan. Tavoitteena on, että joukkoliikennetoimintojen yläpuolelle rakennetaan toimitiloja ja asuntoja. Uusi lähipalvelukeskus Hertsi parantaa palvelutasoa metroaseman lähellä. Hertsiin on suunniteltu noin 20 000 neliömetriä vuokrattavaa liike- ja palvelutilaa, sisältäen nykyisen Megahertsin kauppakeskuksen, sekä Itäväylän ylittävä ylikulkusilta metroasemalle.
  • Länsi-Herttoniemessä kaupunki selvittää täydennysrakentamismahdollisuuksia. Kettutien ja Siilitien risteyksen alueelle rakennetaan uusia asuntoja yhteensä noin 700 asukkaalle. Tyhjillään oleva seurakuntarakennus on purettu ja risteysalueen liikennejärjestelyitä muutettu.
  • Kaupunki suunnittelee Herttoniemen sairaala-alueelle uutta käyttöä. Lue lisää suunnitelmista.
  • Herttoniemen ja Roihupellon yritysalueet halutaan pitää toimivina ja elinvoimaisina. Kaupunki on laatinut alueille suunnitteluperiaatteet. Herttoniemen yritysalueen eteläosaan kaavoitetaan uutta urbaania Herttoniemen keskustaa, jonne rakennetaan niin asuntoja kuin liiketiloja.
  • Herttoniemenranta on viimeisiä tontteja vaille rakennettu valmiiksi. Reginankuja 3:een on rakenteilla asuntoja, venepaikkoja sekä paikka rantakahvilalle. Vastapäätä Herttoniemenrannan ala-astetta rakennetaan uusi asuinkortteli ja julkinen puistikko.
  • Roihuvuoren pohjoisrinteeseen, Roihuvuorentien länsipuolelle rakennetaan asuntoja noin 600 asukkaalle.

Suunnitelmat ja katu- ja puistotyöt kartalla

 

Päivitetty 6.7.2018

Yhteystiedot

Esikaupunkien kehittäminen
Projektinjohtaja Ritva Tanner
Puh. 09 310 25560

Herttoniemen visio
Vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen
puh. 09 310 37436

Helsingin vanhimpiin asutusalueisiin kuuluvien Herttoniemen ja Tammisalon kaupunginosissa asuu yli 26 000 ja työskentelee reilut 11 000 ihmistä. Asukasluvultaan ja työpaikoissa kasvava alue tarjoaa runsaasti merellisiä ulkoilureittejä, sekä hyvät urheilu- ja veneilymahdollisuudet.

Tutustu alueen palveluihin