Haaga

Haaga on viihtyisä puutarhamainen kaupunginosa. Upeaa ympäristöä pääsee ihastelemaan esimerkiksi Alppiruusupuistossa, jossa alppiruusut ja puistoatsaleat kukkivat tyypillisesti kesäkuussa. Raide-Jokeri tuo Haagaan ripauksen urbaaniutta, kun joukkoliikenneyhteydet paranevat entisestään ja alueelle rakennetaan uusia asuntoja.

Raide-Jokeri parantaa poikittaisliikennettä

Raide-Jokeri on Itäkeskuksen ja Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja, joka korvaa bussilinjan 550. Nopean pikaraitiovaunun ansiosta liikkuminen kaupunginosien välillä helpottuu. Haagan alueelle on tulossa kolme Raide-Jokerin pysäkkiä: Vihdintielle, Huopalahden asemalle ja Ilkantielle. Raide-Jokerin valmistuttua Haagasta pääsee kätevästi raiteita pitkin viiteen suuntaan pääkaupunkiseudulla. Lue lisää Raide-Jokerista.

Huopalahden aseman seutu kehittyy pikaraitiotien myötä entistäkin toimivammaksi joukkoliikenteen vaihtoasemaksi. Asemapuistoa kunnostetaan ja sen läpi tulee kulkemaan kevyen liikenteen reitti. Aseman läheisyyteen on suunniteltu myös palvelupysäköintiä ja pyöräparkkia.

Uudet asunnot ja palvelut tuovat eloa alueelle

Lähivuosien asemakaavamuutokset ovat tuomassa uusia asuntoja ja palveluita eri puolille Haagaa. Alueelle tavoitellaan jopa 1800 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä.

Etelä-Haaga:

  • Huopalahden aseman lähelle, Orapihlajatielle ja Paatsamantielle on suunniteltu historiallista miljöötä täydentävää asuntorakentamista 600 uudelle asukkaalle.
  • Steniuksentielle on tulossa asuntoja 180 asukkaalle, kun turvakotirakennus puretaan ja tilalle rakennetaan kaksi uutta kerrostaloa. Lisäksi entisen Haagan kansakoulun tontille on osoitettu uutta rakennusoikeutta kolmelle pienkerrostalolle.

Pohjois-Haaga:

  • Ida Aalbergin puiston länsiosaan valmistuu uusi päiväkoti ja leikkipuisto keväällä 2020. Lisäksi suunnitteilla on koteja 400 uudelle asukkaalle.
  • Nykyiselle päiväkotitontille Näyttelijäntielle ja sen lähiympäristöön rakennetaan uusia kerrostalokoteja 350 asukkaalle.

 

Yrityksille uusia toimitilamahdollisuuksia

Kehittyvä Haaga tarjoaa keskeisen sijaintinsa ja erinomaisten kulkuyhteyksiensä ansiosta upeita mahdollisuuksia liiketoiminnan harjoittamiselle. Kaavamuutokset mahdollistavat liike- ja toimitilojen rakentamisen esimerkiksi Haagan liikenneympyrän läheisyyteen. Katso lisää tietoa Helsingin kaupungin liiketoimintamahdollisuuksista Yrityksille-sivulta.

 

Rakennussuunnitelmat ja katu- ja puistotyöt kartalla

 

Päivitetty 7.9.2020

Yhteystiedot

Projektinjohtaja Ari Karjalainen
Puh. 09 310 70686

Haaga on 25 000 asukkaan koti- ja vajaan 10 000 ihmisen työssäkäyntipaikka, joka sijaitsee kehäradan ja rantaradan liittymäkohdassa.

Tutustu alueen palveluihin