Jakomäen sydän

Jakomäen keskiosa muuttuu lähivuosina. Kaupunki suunnittelee peruskoulun, päivähoidon ja nuorisotalon tilojen uudistamista. Huonokuntoisten rakennusten tilalle saattaa nousta asuintaloja, samalla kohentuvat virkistysalueet ja liikennejärjestelyt muuttuvat entistä turvallisemmiksi. 

Jakomäen keskiosaan, osoitteeseen Somerikkopolku 6, suunnitellaan uutta palvelurakennusta. Tiloja tulevat käyttämään muun muassa Jakomäen nuorisotalo, Jakomäen peruskoulu, Jakomäen uimahalli, leikkipuisto Jakomäki, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, sekä Koillisseura ja Pienperheyhdistys.

Kehitystyötä tehdään Jakomäen sydän -allianssissa, jossa kaupunki ja rakennusliike NCC suunnittelevat hanketta yhteistyössä. Asukkaat osallistuivat vuoropuheluun.  

Jakomäen keskiosan palvelurakennusta ja asuinrakentamista suunnittelee arkkitehtuurikilpailun voittanut työryhmä Claudia Auer Auer & Sandås arkkitehdit Oy:stä sekä Matias Kotilainen, Tuomas Martinsaari ja Paul Thynell Arkkitehtitoimisto Opus Oy:stä.

Suunnitellaan yhdessä

Ryhmä uuden palvelurakennuksen käyttäjiä osallistuu suunnittelutyöhön yhdessä arkkitehtien ja kaupungin tilahallinnon asiantuntijoiden kanssa. Peruskoulun, päiväkotien ja leikkipuiston, nuorisotalon ja liikuntapalveluiden henkilökunnalle on jo järjestetty suunnittelutilaisuuksia sekä työpajoja.

Myös alueen asukkaat on kutsuttu mukaan tulevaisuuden ideointiin. Koululaisten ideoita kerättiin muun  muassa Jakomäen aukiolla työpajakontissa syyskuussa 2017 lähiön 50 vuotistapahtumassa.

Kaupunginvaltuusto päättää

Rakennuksen suunnittelun rinnalla etenee myös Jakomäen keskiosan asemakaavamuutos arkkitehtuurikilpailun voittajatyön pohjalta. Kaavaehdotus on edennyt päätöksentekoon, ja se tulee myös yleisön nähtäville vuoden 2018 alussa. Kaupunginvaltuusto päättää kaavasta vuonna 2018.

Palvelurakennusta rakennetaan alustavan aikataulun mukaan vuosina 2019–2020. Väistötilojen suunnittelu on kesken, mutta tavoitteena on hyödyntää mahdollisimman pitkään nykyisiä rakennuksia. Näillä näkymin alueen asuinrakentaminen ajoittuu vuosille 2019–25.

'2014-013971'&swtab=kaikki

Päivitetty 3.1.2018

Tilaa uutiskirje

Peruuta uutiskirjetilaus