Oulunkylä

Oulunkylä on historiallisesti kerroksellinen asuinalue, joka on rakentunut vuonna 1881 henkilöliikenteelle avatun rautatiepysäkin ympärille. Oulunkylä koostuu viidestä osa-alueesta, joista jokainen on rakennettu eri aikakausina. Luonnonläheinen Oulunkylän alue kehittyy jatkuvasti ja Raide-Jokerin myötä alueelle on tulossa niin uusia asuntoja kuin palveluitakin.

Raide-Jokeri parantaa poikittaisliikennettä

Raide-Jokeri on Itäkeskuksen ja Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja, joka korvaa bussilinjan 550. Nopean pikaraitiovaunun ansiosta liikkuminen kaupunginosien välillä helpottuu. Oulunkylän alueelle on tulossa kahdeksan Raide-Jokerin pysäkkiä: Pirkkolaan, Pirjontielle, Maunulaan, Tuusulanväylälle, Käskynhaltijantielle, Mäkitorpantielle, Oulunkylän asemalle ja Veräjämäelle. Pysäkkien ympäristöön suunnitellaan uusia kävely- ja pyöräteitä. Lue lisää Raide-Jokerista. (ohjaus uudelle sivulle)

Uudet asunnot ja palvelut tuovat eloa alueelle

Lähivuosien kaavoitussuunnitelmat ovat tuomassa uusia asuntoja ja palveluita Oulunkylään. Alueelle tavoitellaan jopa 5000 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä.

  • Oulunkylän keskustaa kehitetään raideliikenteen vaihtoasemana ja sinne rakennetaan lisää asuntoja, palveluja sekä liiketilaa päivittäistavara- ja muulle vähittäiskaupalle.
  • Käskynhaltijantietä muokataan bulevardimaisemmaksi ja kadun kummallekin puolelle rakennetaan uusia asuntoja noin 1 800 asukkaalle. Alueen läpi suunnitellaan kahta pohjois-eteläsuuntaista viherreittiä puistoaukioineen.
  • Veräjämäelle Maaherrantien varteen kaavaillaan uusia asuinkerrostaloja ja Jokiniementien varteen uutta päiväkotia.
  • Maunulan Kuusikkopolulle tulee 60 uutta asuntoa, jotka rakennuttaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT.
  • Maunulaan Suursuonlaitaan, nykyisen päiväkoti Suursuon tontille on suunnitteilla Suomen suurin päiväkoti, jossa olisi tilaa 335 lapselle.
  • Pirjontien ja Pirkkolantien varsille Maunulaan suunnitellaan asuntoja noin 600 uudelle asukkaalle.

Yrityksille uudenlaisia liike- ja toimitilamahdollisuuksia

Oulunkylä tarjoaa keskeisen sijaintinsa ja hyvien kulkuyhteyksiensä ansiosta erinomaisia mahdollisuuksia liiketoiminnan harjoittamiseen. Uusia toimitiloja suunnitellaan muun muassa Käpylän aseman ympäristöön osana Tuusulanväylän bulevardiuudistusta. Vuoteen 2030 mennessä Oulunkylään tavoitellaan jopa 1 500 uutta työpaikkaa. Katso lisää tietoa Helsingin kaupungin liiketoimintamahdollisuuksista Yrityksille-sivulta.

 

Rakennussuunnitelmat ja katu- ja puistotyöt kartalla

 

Päivitetty 4.6.2018

Yhteystiedot

Projektinjohtaja Ari Karjalainen
Puh. 09 310 70686

Pääradan varrella Pohjois-Helsingissä sijaitseva Oulunkylä on yli 22 000 helsinkiläisen koti, ja siellä on noin 10 000 työpaikkaa. Vantaanjoen rantapuistot ja ulkoilureitit, Pikkukosken uimaranta, Pirkkolan liikuntapuisto, Helsingin ensimmäinen tekojäärata sekä useat urheiluhallit tekevät alueen virkistymahdollisuuksista kenties kaupungin parhaat. Oulunkylän kaupunginosaan kuuluvat myös Maunula, Maunulanpuisto, Metsälä, Patola, Pirkkola, Veräjälaakso ja Veräjämäki.

Tutustu alueen palveluihin