Pitäjänmäki

Pitäjänmäki on eläväinen yhdistelmä asunto- ja yritysaluetta. Pitäjänmäentien ilmettä kohennetaan lähivuosina, kun se muutetaan viihtyisäksi kaupunkibulevardiksi puurivistöineen ja raitiolinjoineen. Raide-Jokerin myötä Pitäjänmäkeen on tulossa runsaasti myös uusia asuntoja ja liiketiloja.

Raide-Jokeri parantaa poikittaisliikennettä

Raide-Jokeri on Itäkeskuksen ja Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja, joka korvaa bussilinjan 550. Nopean pikaraitiovaunun ansiosta liikkuminen kaupunginosien välillä helpottuu. Raide-Jokerin pysäkkien ympäristöön suunnitellaan uusia kävely- ja pyöräteitä. Lue lisää Raide-Jokerista

Pitäjänmäessä on kaksi juna-asemaa. Valimon asema kehittyy Vihdintien bulevardin kanssa. Asemasta suunnitellaan urbaania ja tiiviisti rakennettua joukkoliikenteen solmukohtaa. Pitäjänmäen asema taas on suojelukohde vanhojen puurakennustensa ja asemapuistonsa ansiosta. Asemalle suunnitellaan kaavamuutosta ensi vuonna.

Uudet asunnot ja palvelut tuovat eloa alueelle

Lähivuosien kaavamuutokset ovat tuomassa lisää asuntoja ja palveluita Pitäjänmäen alueelle. Alueelle tavoitellaan jopa 1700 uutta asuntoa vuoteen 2030 mennessä. Uudet asunnot ovat pääasiassa kerrostaloasuntoja eri tyyppisissä torni- ja lamellitaloissa.

  • Osoitteeseen Strömbergintie 4 on kaavoitettu uusia asuntoja noin 300 uudelle asukkaalle.
  • Pitäjänmäen asemapuiston länsipuolelle kaavoitetaan uutta liiketilaa ja noin 30 000 k-m² asuntoalaa.
  • Patterimäen puistoalueen itäosaan on suunniteltu noin 35 000 k-m² uutta asuntoalaa.
  • Kutomotien alueelle tulee noin 50 000 k-m² uutta asuntoalaa ja uutta liiketilaa Pitäjänmäentien varteen, ja Kutomokujan päähän tulee uusi päiväkotitontti.
  • Sulkapolun vanhan ostarin paikalle on rakennettu uusia asuintorneja ja Pitäjänmäentien varteen suunnitellaan uusia kerrostaloja.

Yrityksille uusia toimitilamahdollisuuksia

Pitäjänmäki on suurin työpaikkakeskittymä Helsingin alueella keskustan jälkeen. Kaavamuutosten myötä yritysalueelle on tiedossa uudisrakentamista; esimerkiksi Pitäjänmäentien varteen on suunniteltu noin 10 000 k-m² uutta liike- ja toimitilaa. Lisäksi nykyisiä toimitiloja peruskorjataan ja otetaan uudelleen käyttöön. Vuoteen 2030 mennessä Pitäjänmäkeen tavoitellaan jopa 2000 uutta työpaikkaa. Katso lisää tietoa Helsingin kaupungin liiketoimintamahdollisuuksista Yrityksille-sivulta

Päivitetty 22.10.2019