Roihupelto

Roihupelto on vilkas työpaikka-alue, josta löytyy niin pienteollisuutta kuin toimitilojakin. Raide-Jokerin myötä alueelle suunnitellaan tehokkaampaa työpaikkarakentamista ja esimerkiksi Viilarintien vartta tiivistetään. Alueen taideyhteisön toivotaan näkyvän kaupunkikuvassa tulevaisuudessa muun muassa seinämaalauksin.

Raide-Jokeri parantaa poikittaisliikennettä

Raide-Jokeri on Itäkeskuksen ja Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja, joka korvaa bussilinjan 550. Nopean pikaraitiovaunun ansiosta liikkuminen Roihupellosta muihin kaupunginosiin helpottuu. Roihupeltoon on tulossa kaksi Raide-Jokerin pysäkkiä Viilarintien varteen. Pysäkkien ympäristöön suunnitellaan uusia kävely- ja pyöräteitä. Lue lisää Raide-Jokerista.
 

Yrityksille uudenlaisia liike- ja toimitilamahdollisuuksia

Roihupelto tarjoaa keskeisen sijaintinsa ja kehittyvien kulkuyhteyksiensä ansiosta erinomaisia mahdollisuuksia erilaiselle liiketoiminnalle. Kaavamuutokset mahdollistavat tulevaisuudessa nykyisestä teollisuus- ja varastorakennusten täyttämästä kaavasta poikkeavan toiminnan rakentamista, kuten sisäliikuntapalveluita, lounasravintoloita, toimistoja ja työtiloja.

  • Viilarintien varren rakentamista tiivistetään vähitellen erityisesti Raide-Jokerin pysäkkien läheisyydessä. Nykyiset toimijat voivat jatkaa tonteilla maanvuokrasopimusten puitteissa, mutta haluttaessa tontteja kaavoitetaan tehokkaammiksi.
  • Holkkitie 5:n tontille on suunnitteilla Stadin ammattiopiston kampus noin 2000 tekniikan ja liikenteen alan koulutuspaikkaa varten. Tontilla sijaitsevat rakennukset puretaan ja nykyiset varikkotoiminnot siirretään muualle.
  • Jokeri-pysäkin eteläpuolella on varaus metroasemalle, johon on mahdollista toteuttaa esimerkiksi tehokas hybridikortteli.

Vuoteen 2030 mennessä Roihupeltoon tavoitellaan jopa tuhatta uutta työpaikkaa. Katso lisää tietoa Helsingin kaupungin liiketoimintamahdollisuuksista Yrityksille-sivulta.

Päivitetty 7.9.2020