Suurmetsä

Suurmetsän kaupunginosassa on Jakomäki uudistunut voimakkaasti - ja uudistuu yhä. Parhaillaan suunnitellaan Jakomäen keskiosan uudistuksia. Lahdenväylän toiselle puolelle rakennettavassa Alppikylässä asutaan jo.

  • Jakomäen ostoskeskuksessa S-Market on laajentanut ja uusinut tilojaan. Viereiselle tontille on rakennettu uusi K-Supermarket. Myös Jakomäen kirjaston tilat on remontoitu.
  • Jakomäen sydän -allianssi uudistaa Jakomäen keskiosaa. Kaupunki suunnittelee peruskoulun, päivähoidon ja nuorisotalon tilojen uudistamista. Huonokuntoisten rakennusten tilalle saattaa nousta asuintaloja, samalla kohentuvat virkistysalueet ja liikennejärjestelyt muuttuvat entistä turvallisemmiksi. Tarpeettomat rakennukset puretaan. Vapautuville tonteille on mahdollista rakentaa asuintaloja kaavamuutoksen jälkeen. Tutustu tarkemmin Jakomäen sydämeen www.uuttahelsinkia.fi/jakomaensydan
  • Jakomäentie 6:een on valmistunut 270 uutta asuntoa vanhojen purettujen rakennusten tilalle.
  • Lahdenväylän toisella puolella uusi, 2 000 asukkaan Alppikylä on jo pitkällä. Alueella on päiväkoti, mutta pääosin alppikyläläiset käyttävät Jakomäen palveluita.
  • Jakomäen ja Alppikylän yhdistää kävely- ja pyörätie on kunnostettu taidehankkeena kevyen liikenteen alikulkuväylä Broda.

Suunnitelmat ja katu- ja puistotyöt kartalla

Päivitetty 20.4.2018

Yhteystiedot

Projektinjohtaja Ritva Tanner
Puh. 09 310 25560
ritva.tanner (@) hel.fi

Tattarisuo
Projektinjohtaja Kimmo Kuisma
Puh. 09 310 25808
kimmo.kuisma (@) hel.fi 

Helsingin pohjoisrajalle sijoittuvassa Suurmetsän kaupunginosassa asuu yli 15 000 ja työskentelee lähes neljä tuhatta ihmistä. Alueen liikuntamahdollisuuksia parantavat Jakomäen uimahalli ja Puistolan liikuntapuisto.

Tutustu alueen palveluihin