Honkasuosta tulee tiivis ja persoonallinen puutalojen kaupunkikylä. Alueen asuinrakentamisessa tulee noudattaa matalaenergiarakentamisen periaatteita. Honkasuolta voi ostaa asunnon omaksi tai muuttaa vuokralle.

Puutalojen Honkasuo

Entinen metsä- ja niittyalue muuttuu matalien, kaksi–viisikerroksisten rakennusten asuinalueeksi. Rakennuksista tulee puurakenteisia ja myös julkisivut ovat puuta. Talot maalataan värikkäiksi eivätkä viereiset rakennukset saa olla saman sävyisiä. Korttelirakenne kiertyy Perhosniitty-puiston ympärille.

Pääkadun varteen on tarkoitus rakentaa liike- ja työtiloja asuinrakennusten pohjakerroksiin. Ajatuksena on, että nämä tilat mahdollistaisivat etätyöskentelyä ja lähipalveluiden syntymistä.

Ensimmäisenä on rakenteilla Honkasuon itäosan Haapaperhosen alue, johon nousee omakoti- ja rivitaloja sekä pienkerrostaloja. Asuntoja rakennetaan sekä omistus- että vuokra-asuntohankkeisiin.

Talot ovat energiatehokkaita, osin jopa passiivitasoa, ja niiden hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Honkasuolle on valmistunut myös erittäin energiatehokas puukerrostalokortteli, jossa on 116 asuntoa. Kyseessä on ensimmäinen passiivienergiatason puurakentamisen kerrostalohanke Helsingissä.

 

Havainnekuvakartta Honkasuosta.

 

Päivitetty 17.7.2019