Honkasuo sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä ja lentokentälle on alueelta helppo junayhteys. Honkasuon katuverkko liitetään Malminkartanoon ja Myyrmäkeen.

Turvallinen katuverkko ja hyvät joukkoliikenneyhteydet

Malminkartanon asema on Honkasuolta kävelymatkan päässä, samoin Myyrmäki. Kehäradan junilla pääsee sekä Helsingin keskustaan että lentokentälle reilussa vartissa.

Honkasuo on saavutettavissa vaivattomasti myös bussilla. Poikittaisen runkolinja 560 päätepysäkki on aivan Honkasuon vieressä. Helsingin sisäisen linjan 37 (Kamppi–Honkasuo) päätepysäkki Perhosniitty on Honkasuolla. Honkasuon yhteyksiä Helsingin suuntaan täydentävät bussilinja 51 (Hakaniemi–Malminkartano) ja yöbussilinja 39N (Asema-aukio–Honkasuo).

Alueen katuverkko liitetään etelästä Naapuripellontielle ja pohjoisesta Rajatorpantielle Vantaan puolelle. Honkasuon kadut on suunniteltu turvallisiksi, sillä mutkitteleva katuverkko hillitsee läpiajoa ja laskee ajonopeuksia. Autopaikat ovat yleensä tonteilla asuntojen yhteydessä.

Honkasuon asemakaavan tavoitteena ovat sujuvat kävelyreitit ja työmatka- ja asiointipyöräilyn tukeminen. Jalkakäytävät rakennetaan alueen kokooja- ja tonttikaduille ja pyörällä ajetaan ajoradalla. Lisäksi alueelle on tulossa useita kävely- ja pyöräilyreittejä ja puistokäytäviä, jotka johtavat myös ympäröiville virkistysalueille ja -reiteille.
 

Päivitetty 17.7.2019