Itäkeskuksen palveluiden käyttäjäkunta tulee ympäri itäistä suurpiiriä, jossa asuu 110 000 ihmistä. Vain yhden metropysäkin päähän Myllypuroon nousee maailman fiksuin kiinteistö- ja rakennusalan kampus. Sen tuhannet opiskelijat ja opettajat kasvattavat myös Itäkeskuksen kauppojen ja ravintoloiden kävijämääriä jatkossa.

Itäkeskuksessa ylivoimaiset palvelut

Suomen suurimpiin kauppakeskuksiin kuuluvassa Itiksessä on yli 120 myymälää, 50 palvelua ja kymmeniä ravintoloita sekä kahviloita. Keskeltä kauppakeskusta löytyy Finnkinon yhdeksän salin elokuvateatteri, ja Suomen ensimmäinen IMAX-teatteri.

Itiksen puolelta pääsee Hansasillan katettua kävely- ja kauppasiltaa pitkin Itäväylän toiselle puolelle Eastonin kauppakeskukseen. Easton keskittyy pääosin ruokaan. Siellä on K-Citymarket -ruokakaupan lisäksi useita ravintoloita. Itäväylän ja Kehä I:n risteyksen toisella puolella on Prisma.  

Itäkeskuksessa tai sen liepeillä on myös kulttuurikeskus Stoa, näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris sekä kirjasto, uimahalli ja tenniskeskus Smash Center.

Myllypuron kampus

Itäkeskuksen reunalle Myllypuroon on noussut kaupungin rakentama kampus Metropolia ammattikorkeakoululle. Samalle kampusalueelle on tulossa lähivuosina myös Stadin ammattiopiston rakennusalan opiskelijoiden tukikohta. Yhdessä Metropolian ja Stadin ammattiopiston toiminnot muodostavat yhdessä älykkäiden ja puhtaiden ratkaisujen kampuksen. Keskittymän opiskelijat kouluttautuvat kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisiksi tiiviissä yhteistyössä toistensa ja eri alojen yritysten kanssa.

Kampukselle rakennetaan myös uusi kielilukio, joka korvaa Itäkeskuksen kielilukion. Oppilaspaikat lisääntyvät nykyisestä noin 300:lla.

Lue lisää Myllypuron kampuksesta >>

Päivitetty 5.7.2021