Jätkäsaaressa on loistavat julkisen ja kevyen liikenteen yhteydet. Keskustaan pääsee helposti ratikalla, jalan tai Baanaa pitkin pyörällä. Ruoholahden metroasema kytkee Jätkäsaaren itään ja länteen, ja laivat vievät Länsiterminaalista parissa tunnissa Tallinnaan.

 

Kävellen, pyörällä ja julkisilla Jätkäsaareen

Jätkäsaareen pääsee ratikoilla 8,9, 6T ja 7. Kun Jätkäsaari valmistuu, sitä kiertää silmukkamainen ratikkaverkosto. Lähin metroasema on Ruoholahdessa, josta on hyvät yhteydet Itä-Helsinkiin ja Espooseen.

Reitti- ja pysäkkikartat sekä aikataulut löydät Reittioppaasta.

Jätkäsaaren suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kattavan ja turvallisen pyöräily- ja jalankulkuverkoston luomiseen. Kävellen ja pyörällä suorin, noin 1, 3 kilometrin reitti Jätkäsaaresta keskustaan on Baanan kautta. Baanalta on myös kätevä yhteys Töölöön. Baanalla on kiinnitetty erityisesti huomiota valaistukseen, mikä lisää paitsi viihtyisyyttä, myös turvallisuutta.

Kevyen liikenteen pääväylät kulkevat tulevaisuudessa Jätkäsaaressa Hyväntoivonpuistossa. Puistosta reitit jatkuvat siltojen yli meren rantaan ja muihin puistoihin.

Pysäköinti pääasiassa maan alla

Jätkäsaaressa asukkaiden parkkipaikat ovat pääasiassa Rokkiparkissa, pihakansien alla ja pysäköintitaloissa. Asukkaat voivat hakea autopaikkaa oman taloyhtiönsä kautta.

Lyhyeen pysäköintiin tarkoitettuja vieras- ja asiointipaikkoja tulee katujen varsille ja liiketilojen läheisyyteen. Jätkäsaaressa on sama pysäköintinormi kuin muuallakin kantakaupungissa eli kaduilla pysäköinti on yleensä maksullista.

Saukonpaaden alueella asukkaiden ja työpaikkojen pysäköintipaikat määrittyvät korttelikohtaisesti. Joidenkin taloyhtiöiden asukkaat pysäköivät kaavassa määritellyille paikoille kadunvarsilla.

Jätkäsaarenkallion ja Hietasaaren alueella asukkaat pysäköivät pihakansien alle ja Rokkiparkkiin.

Saukonlaiturin ja Atlantinkaaren alueelle rakennetaan kaksi parkkitaloa. Paikkoja tulee myös pihakansien alle.

Bunkkerin ja liikuntapuiston pysäköinti järjestetään bunkkerirakennuksen alle ja mahdollisesti liikuntapuiston katsomon yhteyteen.

Länsisatama

Länsisatamassa on kaksi laivaterminaalia, vanha terminaali 1 (T1), josta laivat liikennöivät Pietariin ja uusi terminaali (T2), josta pääsee Tallinnaan. Uudessa matkustajaterminaalissa laivaan ja laivasta pääsy on nopeaa. Vuosittain matkustajia on noin 6,5 miljoonaa.

Länsisatamassa käy päivittäin noin kymmenen laivaa, joista jokaisen kyydissä on keskimäärin 30 rekkaa. Henkilö- ja linja-autoja satamaan ja satamasta kulkee noin 2 600 päivässä. Laivojen lähtö- ja saapumisajat löydät Helsingin Sataman verkkosivuilta.

Päivitetty 28.9.2018