Kalasatamaan on helppo saapua niin joukkoliikenteellä, pyörällä kuin autollakin.

Sujuvat joukkoliikenneyhteydet

Kalasataman metroasemalta pääsee Rautatientorille kuudessa minuutissa. Bussilinjat 50 ja 59 liikennöivät päätepysäkilleen Sompasaareen. Linjoilla 55 ja 56 on pysäkit Työpajankadulla ja lisäksi Itäväylää kulkevat bussit pysähtyvät Redin kohdalla. Lisäksi linjan 738 (Kalasatama-Kerava) päätepysäkki on Koksikadulla. Lisäksi useita Vantaan bussilinjoja on suunniteltu päättymään Kalasatamaan, kun Hermannin rantatien muutokset on saatu rakennettua 2020-luvun puolivälissä.

Kalasataman metroasemasta ja Redistä muodostuu joukkoliikenteen vaihtopaikka, jossa voi vaihtaa sujuvasti liikennemuodosta toiseen. Kun Kalasatama valmistuu kokonaisuudessaan 2030-luvulla, Kalasataman metroaseman kautta kulkee arviolta 25 000 matkustajaa päivässä. 

Liikenteen reitti- ja pysäkkikartat sekä aikataulut löytyvät reittioppaasta.

Kalasataman valmistuessa alueella on myös raitiovaunuliikennettä. 2020-luvun puolivälissä käyttöönotettava raitiotieyhteys tuo yhteyden Kalasataman eteläosasta, Nihdistä, Vallilanlaakson kautta Pasilaan. Nihdin kautta kulkevan Kruunusillat-pikaraitiotien liikennöinti Laajasalosta Hakaniemeen ja keskustaan alkaa arvion mukaan vuonna 2026. Tämän linkin avaamalla löydät lisää tietoa Kalasatamasta Pasilaan -hankkeesta.

Ajoyhteydet ja pysäköinti

Kalasataman katuverkko on vielä monin paikoin keskeneräinen ja yhteyksiin voi tulla ajoittaisia muutoksia. Ajoyhteydet keskustaan paranevat, kun Vilhonvuorenkatu avataan liikenteelle arviolta vuonna 2022. Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistävän Sörnäistentunnelin hankesuunnittelu on käynnissä ja tavoitteena viedä päätöksentekoon syksyllä 2020. Mikäli tunneli päätetään toteuttaa, olisi rakentaminen ajankohtaista aikaisintaan 2020-luvun loppupuolella.

Asuntojen autopaikat sijaitsevat omissa kortteleissa. Kadunvarsille tulee pysäköintipaikkoja asiakkaita ja vieraita sekä autojen yhteiskäyttöpalvelua varten. Kadunvarsipaikkojen käyttöä säädellään aikarajoituksella. Pysäköinti on sallittu arkisin kello 8−20 korkeintaan kahden tunnin ajan. Muina aikoina paikoilla saa pysäköidä rajoituksetta, joten pidempiaikainen pysäköinti yli yön ja viikonloppupysäköinti on mahdollista. Redistä löytyy pysäköintilaitos noin 2 000 autolle ja liityntäpysäköintipaikkoja 300 autolle.

Pyörä- ja kävelyreitit Kalasatamassa

Valmiissa Kalasatamassa on hyvät kävely- ja pyörätiet. Rantaa kiertää tuolloin kuuden kilometrin pituinen promenadi, josta osa on jo valmiina. Isoisänsiltaa pitkin pääsee jo nyt Mustikkamaalle ulkoilemaan. Kalasataman metroaseman yhteydessä on polkupyörien liityntäpysäköintiasema. Alueella on myös useita kaupunkipyöräasemia. Lisäksi Kruunusillat-yhteys luo valmistuessaan 2020-luvulla uuden merellisen ja nopean reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille mm. keskustaan ja Korkeasaareen.

Päivitetty 12.8.2020