Kalasataman suunnittelu perustuu hyviin kulkuyhteyksiin joukkoliikenteellä, pyöräillen ja yksityisautoillakin.

Metro, bussit ja raitiotie vievät Kalasatamaan

Itäväylän, Sörnäisten rantatien, Hermannin rantatien ja metroaseman ympärille rakennettavaan Kalasatamaan on helppo saapua. Suosittu julkisen liikenteen yhteys on metro ja sitä täydentää liityntäliikenne.

Kalasataman metroasema otettiin käyttöön vuonna 2007. Kun Kalasatama valmistuu kokonaisuudessaan 2030-luvun lopulla, Kalasataman metroaseman kautta kulkee arviolta 25 000 matkustajaa päivässä. 

Vuoden 2020 alusta Linjat 50 ja 59 alkavat ajaa Sompasaareen. Linjoilla 55 ja 56 on pysäkit Työpajankadulla ja lisäksi Itäväylää kulkevat bussit pysähtyvät Redin kohdalla. Lisäksi useita Vantaan bussilinjoja on suunniteltu päättymään Kalasatamaan lähivuosina. HSL:n tiedote aiheesta

Kalasatamaan tulee myös raitiotie. Kalasataman raitiotielinjojen yleissuunnitelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa kesäkuussa 2018 ja sen toteutusta suunnitellaan parhaillaan. Uusi raitiotieyhteys tuo nopean ja suoran joukkoliikenneyhteyden Kalasatamasta Vallilanlaakson kautta Pasilaan 2020-luvun puolivälissä. Kalasataman eteläosan, Nihdin, kautta kulkevan Kruunusillat-pikaraitiotien liikennöinti Laajasalosta Hakaniemeen ja keskustaan alkaa arvion mukaan vuonna 2026.

Liikennesuunnitelmat kartalla

Pyörä- ja kävelyreitit Kalasatamassa

Valmiissa Kalasatamassa on hyvät kävely- ja pyörätiet. Rantaa kiertää tuolloin kuuden kilometrin pituinen promenadi, josta osa on jo valmiina. Isoisänsiltaa pääsee Mustikkamaalle ulkoilemaan. Kalasatamassa on myös kaupunkipyöräasemia.

  • Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä palveleva Isoisänsilta Sörnäistenniemestä Mustikkamaalle valmistui kesällä 2016.
  • Alueen läpi rakennetaan pyörätiet, jotka yhdistävät alueen muihin kaupunginosiin.
  • Metroaseman yhteydessä on polkupyörien liityntäpysäköintiasema.
  • Kruunusillat-yhteys luo valmistuessaan 2020-luvulla lisäksi uuden merellisen ja nopean reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille.
  • Kalasataman 6 kilometrin pituinen rantapromenadi palvelee valmistuessaan sekä työmatkapyöräilijöitä että kiireettömiä kulkijoita.

Autoilu ja pysäköinti Kalasatamassa

Kalasataman läpikulkuliikennettä vähentämään on suunniteltu Sörnäistentunneli. Lopullista päätöstä sen rakentamisesta ei ole kuitenkaan vielä tehty. Puolitoista kilometriä pitkä tunneli yhdistäisi Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien.

Parkkipaikkoja on sekä kadunvarsilla että pysäköintilaitoksissa. Redissä on 2 000 pysäköintipaikkaa, joista 300 on varattu liityntäpysäköintiin.

Kalasatamassa on myös täysin autoton asuntokortteli.

Päivitetty 4.11.2019