Kalasatama tarjoaa hyvät lähipalvelut. Redissä on monipuoliset kaupalliset palvelut ja pienempiä kivijalkaliiketiloja tulee asuin- ja toimitilarakennusten pohjakerroksiin. Peruspalveluita alueelle rakennetaan asukasmäärän kasvaessa. Lisäksi asukkaat löytävät läheltä kulttuuri- ja ravintolapalveluita, muun muassa Suvilahden ja Teurastamon alueilta.

Kalasataman päiväkodit ja koulu

Kalasataman kasvavan asuinalueen asukkaat tarvitsevat muun muassa päiväkoteja, kouluja ja terveyspalveluja.

Palveluita kartalla

Oheisessa kartassa on pääosin Kalasataman julkisia palveluita, mutta myös joitain yksityisiä palveluita.

Päiväkoti Ariel (Arielinkatu 6) on tilapäinen päiväkoti, joka tekee yhteistyötä Kalasataman päiväkodin ja koulun kanssa.

Kalasataman päiväkoti sijaitsee Polariksenkadulla Kalasataman peruskoulun yhteydessä. Päiväkodissa on myös kerhotoimintaa.

Kalasataman peruskoulun 1.-2. luokat aloittivat elokuussa 2016. Syksyllä 2016 aloittaneet luokat jatkavat yhtenäisen koulupolun Kalasatamassa. Koulun toisen vaiheen rakentaminen alkoi 2019 ja sen valmistuttua loppuvuonna 2020 koulussa toimivat luokat 1-9.

Sompasaaren ja Verkkosaaren pohjoisosan päiväkoteja suunnitellaan parhaillaan ja ne on tavoitteena saada käyttöön vuonna 2023.

Video Kalasataman koulusta

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus on Redin vieressä osoitteessa Työpajankatu 14 A. Keskuksen toiminta käynnistyi helmikuussa 2018. 

Kalasatamaan siirtyivät Herttoniemen, Kallion ja Vallilan terveysasemien ja hammashoitoloiden palvelut. Terveys- ja hyvinvointikeskus tarjoaa lisäksi muun muassa kuntoutusta, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja sekä vammaisten ja maahanmuuttajien palveluja.

Kalasatamasta saa myös ikääntyneiden palveluohjausta, sosiaalineuvontaa ja asumisneuvontaa.

Kaupat ja ravintolat Kalasataman Redissä

Kalasataman kaupunginosan sydämeksi muodostuva Redi kauppakeskus valmistui syksyllä 2018. Redi koostuu kauppakeskuksen lisäksi 2 000 auton maanalaisesta pysäköintilaitoksesta ja kahdeksasta tornista, joihin tulee pääasiassa asumista.

Ensimmäinen asuintorni valmistuu vuonna 2019. Loput tornit valmistuvat vaiheittain vuoteen 2024 mennessä. Torneissa on 20–37 kerrosta, ja korkein niistä on 132 metriä korkea. Yhteensä Rediin tulee noin 1 750 asuntoa 2 500 asukkaalle. Lisäksi Itäväylä on katettu viherkannella, jolla sijaitsevat myös asuinrakennusten piha-alueet ja julkinen puisto.

Sörnäistenniemessä on myös K-Market ja Alepa.

Kaupunkikulttuuria Suvilahdesta

Suvilahdesta tulee kaupunkikulttuuria tarjoava kokonaisuus. Suvilahden entisen sähkövoimalan ja kaasulaitoksen alueeseen kuuluu yhdeksän rakennusta, kaksi kaasukelloa ja piha-alue.

100 vuotta täyttäneen voimalaitoksen alueella on jatkossa työ-, ateljee- ja esitystiloja taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja muille kulttuuritoimijoille. Jo nyt Suvilahdessa on paljon toimijoita ja etenkin kesäisin runsaasti tapahtumia. Alueelta löytyy myös ravintoloita.

Suvilahtea hallinnoi Kiinteistö Oy Kaapelitalo.

Teurastamolla rentoja tapahtumia

Vain kivenheiton päässä Suvilahdesta on Teurastamo. Teurastamon karu nimi viittaa alueen historiaan – punatiiliset rakennukset suunniteltiin 30-luvulla Helsingin kaupungin teurastuslaitoksen tarpeisiin, mutta nyt siellä on ravintoloita, myymälöitä ja tapahtumia.

Paratiisiomenapuiden katveessa järjestetään rentoja ruokaan liittyviä tapahtumia, piknikkejä, Farmers Market -tyylisiä toreja, kirppiksiä, taimien vaihtopäiviä, kyläjuhlia, ulkoilmakonsertteja, tempauksia, näyttelyitä, grillausta, chillausta ja kaikkea sitä hauskaa mitä tämän päivän kaupunkikulttuuri voi parhaimmillaan olla.

Kalasataman palveluyhtiöt

Kalasataman palveluyhtiöt rakentavat, hallinnoivat ja huoltavat Kalasataman alueen yhteispihoja. Ne huolehtivat omaan piiriinsä kuuluvien taloyhtiöiden yhteisten kerhotilojen järjestämisestä asukkaille. Tehtäviin kuuluu lisäksi Kalasataman asuinalueportaalin Fisuverkon toteuttaminen ja ylläpitäminen sekä Kyläsaarenkujan varrella olevien asuntojen autopaikkojen hallinnointi.

Päivitetty 10.2.2020