Viime kesänä suuren suosion saanut Senaatintorin terassikokeilu saa tulevana kesänä jatkoa, mutta uudessa paikassa: Terassialuetta suunnitellaan nyt Kasarmitorille. Mikäli koronatilanne sallii, Kasarmitorille katetaan kesällä helsinkiläisen ruokakulttuurin mielenkiintoisimmat tuulet lisämausteinaan ripaus taidetta ja merellisen Helsingin tunnelmaa.

Helsinki saa taas kesäterassinsa – tällä kertaa Kasarmitorille

– Viime kesän terassikokeilu Senaatintorilla oli todella onnistunut. Hanke keräsi kiitosta kaupunkilaisilta ja kotimaanmatkaajilta ja sen merkitys mukana olleille ravintoloille ja koko keskustan elinvoimaisuudelle oli huomattava. Pitkittyneen pandemian takia vastaavia piristysruiskeita tarvitaan edelleen, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

– Erityisesti ravintola-, tapahtuma- ja kulttuurialalla tilanne on ollut vaikea jo pitkään. Nämä ovat aloja, joilla on keskeinen rooli Helsingin kansainvälisen ja kansallisen vetovoiman ja maineen kasvattajina, sekä työllistäjinä, jatkaa Vapaavuori. 

Senaatintorin kesäterassilta tuttu urbaani siirtolapuutarha -konsepti skaalataan Kasarmitorille sopivaksi ja siihen tuodaan lisämausteeksi ripaus taidetta ja merellistä tunnelmaa. Lisäksi kokonaisuuteen on tarkoitus liittää katukokeilu, joka reitittää kulkua niin terassialueelle kuin sieltä Helsinki Biennaalin paviljongille ja lähtölaiturillekin. Senaatintorin ylle puolestaan nousee elokuun ajaksi Janet Echelmanin ilmatilaveistos osana biennaalia.

– Kasarmitori on hieno, yhtenäinen kaupunkitila, mutta se on pitkään ollut vajaakäytöllä. Terassi ja kesäkadut tulevat varmasti elävöittämään aluetta ja tekemään siitä yllätyksellisen ja viihtyisän, visioi Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Kasarmitorin kesä on Helsingin kaupungin eri toimialojen yhteinen hanke, jonka käytännön organisoinnista ja koordinoinnista vastaa kaupungin omistama kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy.

Koronaturvallisuus otetaan huomioon lähtökohtaisesti jo koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Turvavälit, käsienpesupisteet, jonotussuunnat yms. mietitään tarkasti.

– Emme tietenkään tiedä, minkälainen koronatilanne Suomessa on kesällä. Kulloistenkin säännösten ja rajoitusten mukaan sitten toimitaan, sanoo Bauer.

– Jotta jaksamme tämän haasteellisen kevään ja koronasulun yli, meillä pitää olla valoisampiakin asioita odottamassa. Ajatus hyvästä ruoasta ja juomasta kesäisellä terassilla lämmittää mieltä ja luo toivoa, toteaa pormestari Vapaavuori.

Kasarmitorin kesän on määrä avautua Helsinki-päivänä 12.6. ja jatkua aina elokuun puoliväliin saakka.
Ravintolatoimijoiden haku aukeaa 6.4. ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Katso vuorovaikutteisten infotilaisuuksien aineisto

Helsinki saa taas kesäterassinsa – tällä kertaa Kasarmitorille! 

Kasarmitorin lähialueen yrityksille ja asukkaille suunnatut verkkotilaisuudet järjestimme 25. maaliskuuta, joissa kerroimme Kasarmitorille suunniteltavasta kesäterassista ja katukokeilusta kesällä 2021. Tilaisuudet olivat avoimia kaikille asiasta kiinnostuneille helsinkiläisille ja niissä oli mahdollisuus kysyä ja keskustella aiheesta. Tilaisuuksia varten pystyi lähettämään etukäteen kysymyksiä tai ideoita, joihin tilaisuuksissa vastattiin. Kysymykset ovat katsottavissa Kerro kantasi -kyselyssä 

Kasarmitorin kesä – Yritysinfo: torstaina 25.3.2021 klo 8–9

Katso tilaisuuden esitysaineisto 
 

klo 8.00 Tervetuloa
vuorovaikutussuunnittelija Anu Hämäläinen, Helsingin kaupunkiympäristön viestintä

klo 8.05
Kasarmitorin kesäterassi
Eija Malin ja Sarita Kinnunen, Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Kasarmitorin kesäkatukokeilu
projektisuunnittelija Henna Hovi, Helsingin kaupunkiympäristön liikennesuunnittelu

klo 8.30 Kysymykset ja keskustelu

klo 9.00 tilaisuus päättyy

Tapahtuman tiedot Facebookissa 

Asukastilaisuus torstaina 25.3.2021 klo 17–18

klo 17.00 Tervetuloa
Stadiluotsi Jarkko Laaksonen, Helsingin kaupunginkanslia

klo 17.05
Kasarmitorin kesäterassi
Eija Malin ja Sarita Kinnunen, Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Kasarmitorin kesäkatukokeilu
projektisuunnittelija Henna Hovi, Helsingin kaupunkiympäristön liikennesuunnittelu

klo 17.30 Kysymykset ja keskustelu

klo 18.00 tilaisuus päättyy

Tapahtuman tiedot Facebookissa 

 

Yhteystiedot:

Sarita Kinnunen
Sisältötuottaja
+358 46 922 2244
sarita.kinnunen@torikorttelit.fi

Eija Malin
Myyntipäällikkö 
+358 (44) 200 9616
eija.malin@torikorttelit.fi

TORIKORTTELIT
Helsingin Leijona Oy
www.torikorttelit.fi

 

Päivitetty 15.4.2021