Tulossa 160 kilometriä Baanoja

Helsinkiin rakennetaan pyöräliikenteen runkoväylien, baanojen verkkoa. Kun baanaverkko on valmis, Helsingissä on 160 kilometriä pikapyöräväyliä, jotka yhdistävät suurimmat asuin- ja työpaikka-alueet.

Joukkoliikenteen osuutta keskustassa ja koko Helsingin liikenteessä pyritään lisäämään. Ydinkeskustaan halutaan luoda laaja yhtenäinen kävelykeskusta. Kluuvikatu, Mikonkatu ja viimeisimpänä Keskuskatu on muutettu kävelykaduiksi. Urho Kekkosen katu ja osa Fredrikinkatua on muutettu joukkoliikennekaduiksi.

Helsingin kävelykeskustaa laajennetaan

Helsingin keskusta on kotoisa ja turvallinen paikka, jonne on helppo saapua metrolla, junalla, raitiovaunulla, bussilla, omalla autolla tai pyörällä. Joukkoliikenteen osuutta keskustassa ja koko Helsingin liikenteessä pyritään lisäämään. 

Helpointa on liikkua keskustassa kävellen. Kaupunki haluaakin luoda yhtenäisen kävelykeskustan: Kluuvikatu, Mikonkatu ja viimeisimpänä Keskuskatu on muutettu kävelykaduiksi. Myös Helsingin vanhin kävelykatu Iso Roobertinkatu on käytössä remontin jälkeen. Parhaillaan kävelykeskustan laajentamista suunnitellaan. Urho Kekkosen katu ja osa Fredrikinkatua on muutettu joukkoliikennekaduiksi.

Yksi Helsingin vuosien 2017 - 2021 kaupunkistrategian hankkeista on kävelykeskustan merkittävämmän laajentamisen ja maanalaisen kokoojakadun selvitystyö.

 

Baanoja pitkin on helppo pyöräillä

Baanat ovat pyöräteitä, jotka yhdistävät Helsingin keskustan ja esikaupungit. Ensimmäinen Baana valmistui vanhaan ratakuiluun Kiasman ja Ruoholahden välille. Pituutta väylällä on 1,3 kilometriä, ja sitä pitkin on kulkenut vuosittain noin 700 000 pyöräilijää.

Niin sanottu Pohjoisbaana valmistui pääradan varteen Pasilan ja Käpylän välille 2017.

Baanoja on tarkoitus rakentaa lisää eri puolille kaupunkia.

Pisararata toisi Helsinkiin kolme uutta asemaa

Suunnitteilla oleva Pisararata parantaisi joukkoliikenneyhteyksiä koko keskustan alueella. Pisararata on Helsingin keskustan alle suunniteltu lähijunien kaupunkiratalenkki. Pisaran mallinen rata lähtee Pasilasta. Se kiertäisi tunnelissa Töölön, keskustan ja Hakaniemen kautta takaisin Pasilaan. Pisararadasta ei ole vielä rakentamispäätöstä.

Pysäköinti Helsingin keskustassa

Parkkipaikkoja keskustasta löytyy etenkin maanalaisista parkkihalleista. Uusimpana suunnitellaan maanalaista pysäköintilaitosta 500 autolle Katajanokalle.

Päivitetty 18.7.2019