Tori takaisin Töölöön!

Töölöntorin ideakilpailu haluaa palauttaa torielämän Töölön ytimeen. Tori syntyy ihmisistä, tekemisestä, toiminnasta ja kuhinasta. Elävä tori nivoo yhteen niin torilla käytävän torikaupan kuin sitä ympäröivät kivijalkakaupat. Torin sydämen muodostavat kävijät, joille tori ei ole vain askareiden hoitamista vaan toisten ihmisten kohtaamista varten. On aika tuoda tori takaisin Töölöön!

Kaikille avoimessa Töölöntorin suunnittelukilpailussa etsitään ideoita torin elävöittämiseksi. Alueen suunnittelun lisäksi kilpailuun toivotaan uusia ehdotuksia ja ajatuksia siitä, mitä toritoiminta Töölössä voisi tulevaisuudessa olla.

Kilpailutöissä voi arkkitehtonisen osaamisen lisäksi tuoda esiin myös muita näkökulmia, esimerkiksi torikaupan, ravintolatoiminnan tai jonkin muun mahdollisen toripalvelun saralta.

Helsingin kaupungin yhdessä Suomen arkkitehtiliiton ja Suomen maisema-arkkitehtiliiton kanssa järjestämä kilpailu alkaa 4. kesäkuuta ja päättyy 11. lokakuuta. Kilpailuaineistot saa ladattua tältä sivulta.

Huhti–toukokuussa tällä sivustolla pääsi kertomaan ideoistaan ja toivestaan Töölöntorin kehittämiseksi. Terveiset annetaan kilpailuun osallistuvien hyödynnettäviksi. Kiitos kaikille ideansa jakaneille!

Uutinen 29.5.2019: Töölöntorin elävöittämiseksi etsitään ideoita kilpailulla

 

 

Lisätietoja:

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Aino Leskinen
maisema-arkkitehti
puh. 09 310 20825

Crista Toivola
arkkitehti
puh. 09 310 37334

sähköpostit: etunimi.sukunimi@hel.fi

 

Päivitetty 13.9.2019
Töölöntorin ideakilpailu

Kilpailuaika: 4.6.–11.10.2019

Kilpailu on avoin kaikille, rekisteröitymistä ei tarvita.

Kilpailuaineisto on saatavilla vain suomeksi, mutta kilpailuehdotuksen voi laatia myös ruotsin- tai englanninkielisenä.

Kilpailuaineisto >>

Kilpailuseminaarin esitykset (pdf 17 Mt) >>

Kysymykset ja vastaukset (päivitetty 13.9.2019, pdf 300 kt) >>