Kaupunkiuudistusalueita on kolme: Malminkartano-Kannelmäki, Malmi sekä Mellunkylä. Näillä alueilla rakennettu ympäristö on merkittäviltä osin tullut elinkaaressaan vaiheeseen, jossa uudistaminen on ajankohtaista. Valintaan vaikutti lisäksi alueiden sijainti hyvien raideyhteyksien varrella.

Mellunkylä

Kasvavassa ja uudistuvassa Mellunkylässä on hyvät palvelut ja loistavat ulkoilu-, liikunta- ja harrastusmahdollisuudet. Yli 38 000 asukkaan Mellunkylään kuuluvat Mellunmäki, Kontula, Kivikko, Kurkimäki ja Vesala.

Tulevaisuudessa Mellunkylän liikenneyhteydet paranevat entisestään, kun Vantaan ratikka ja muut suuret liikennehankkeet etenevät.

Lue lisää Mellunkylästä

Malmi

Malmin keskustan visiotyö käynnistyi syksyllä 2018 ja se valmistui helmikuussa 2020. Tärkeimmäksi uudistuskohteeksi tunnistettiin Malmin aseman ympäristö. Vision tavoitteena on kehittää Malmista koko Koillis-Helsingin vahva, vetovoimainen ja viihtyisä keskus. Vuorovaikutus asukkaiden ja muiden sidosryhmien välillä on ollut keskeinen osa visiotyön laatimista.​

Malmille suunnitellaan myös Helsingin keskustaan kulkevaa Viikin-Malmin pikaraitiotielinjaa.

Lue lisää Malmista

Malminkartano-Kannelmäki

Naapurialueet Malminkartano ja Kannelmäki sijaitsevat Helsingin luoteisosissa erinomaisten yhteyksien päässä kaupungin keskustasta lentokentälle kulkevan kehäradan varressa. Näillä vehreillä alueilla luonto on aina lähellä. Malminkartanossa kuntoportaat liikuttavat asukkaita Malminkartanonhuipulle ja Kannelmäessä Kanneltalo kutsuu monipuolisen kulttuuritarjonnan äärelle.

Lue lisää Malminkartano-Kannelmäestä