Koivusaareen syntyy kaupunginosa, jonka kaikilla asukkailla on lyhyt matka niin rantaan kuin metroasemalle. Vapaa-aikaa voisi viettää vaikka rantakalliolla makoillen tai siirtolohkareella kiipeillen. Vauhtia ja elämyksiä löytyy tulevaisuuden Koivusaaresta.

Koivusaaressa kaikki on kävelymatkan päässä

Asuntoja rakennetaan noin 5 000 asukkaalle 2020-luvulla. Pääosin 5–7-kerroksiset asuinrakennukset sijoittuvat polveileviin niemenkärkiin ja Koivusaaren puistokadun molemmin puolin. Koivusaaressa lähes kaikissa asunnoissa voi ihastella omasta ikkunasta avautuvaa merimaisemaa, samoin työpaikoilta.

Koivusaaressa asutaan kävelymatkan päässä metroasemalta, joka takaa sujuvat yhteydet. Lähellä on myös nopea pyöräilyreitti.

Koivusaareen rakennetaan monenlaisia asuinrakennuksia kerrostaloista kaupunkivilloihin. Kuten muillakin Helsingin uusilla asuinalueilla, myös täällä kerrostalorakentamista kehitetään niin, että asuntoja on helppo muunnella palvelemaan yksilöllisiä tarpeita. 

Tuleville asukkaille on tarjolla eri hintaisia omistus-, asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja.

Ulkoilua ja elämyksiä Koivusaaressa

Koivusaaresta tulee kaupunkimainen asuinalue, jossa myös ulkoilulle ja virkistykselle on tilaa.

Eteläkärkeen rakennetaan Leppäsaarenpuisto, jossa on tilaa oleskella, pelikenttiä, leikkipuisto sekä luonnonvaraisena säilyvä merenrantaniitty. Saaren eteläkärjestä voi ihailla näkymiä ulkosaaristoon.

Pohjoiseen on suunniteltu itärannalle Kotisatamanpuisto ja pienen vesialueen ympärille kiertyvä Koivusaaren poukama rantapuistoineen. Koivusaaren rantaraitteja pitkin pääsee jatkamaan suoraan kohti Helsingin keskustaa tai Espooseen.

Koivusaaresta halutaan paikka, jonne tullaan muualtakin harrastamaan ja hakemaan elämyksiä. Veneilijöiden lisäksi Koivusaari voisi tarjota loistoympäristön vaikkapa melojille, retkiluistelijoille tai avantouimareille – tai miltä kuulostaisi kiipeily yhdellä kaupungin suurimmista siirtolohkareista?  

Päivitetty 4.11.2019