Metro, Länsiväylä ja pyörätiet takaavat Koivusaaren erinomaiset liikenneyhteydet. Uusi metroasema palvelee lähialueen asukkaita.

Keskustaan seitsemässä minuutissa

Koivusaaresta pääsee metrolla 7 minuutissa Helsingin keskustaan, ja vieläkin nopeammin Otaniemeen ja Tapiolaan. Metron ansiosta Koivusaaresta tuleekin kaupunginosa, jossa asuminen tai työskentely ei vaadi omaa autoa.

Koivusaaren metroasema avautui länsimetron liikenteen alkaessa vuonna 2017. Aseman ensimmäisiä käyttäjiä ovat Lauttasaaren länsiosan ja Katajaharjun asukkaat. Päivittäisiä käyttäjiä on alussa 4000 - 6000. Aluksi käyttöön tuli aseman Katajaharjun puoleinen sisäänkäynti. Koivusaaren puoleinen sisäänkäynti rakennetaan myöhemmin valmiiksi ja se avautuu, kun alueen rakentaminen etenee.

Kävelijöiden ja pyöräilijöiden liikkuminen tehdään mahdollisimman helpoksi ja miellyttäväksi. Länsiväylän suuntainen Espoon ja Helsingin keskustan välinen kevyen liikenteen pääreitti on tarkoitus rakentaa sujuvaksi myös uudessa Koivusaaressa.

Länsiväylän ja metron varrella

Koivusaarella on erinomainen saavutettavuus koko pääkaupunkiseudulla. Se on paraatipaikalla Länsiväylän ja metron varrella, meren rannalla.

Kansi yli Länsiväylän

Koivusaareen suunnitellaan Länsiväylälle uusi eritasoliittymä, joka korvaa Katajaharjun eritasoliittymän. Länsiväylän yli rakennetaan kansi ja uusi Koivusaaren puistokatu yhdistämään eteläistä ja pohjoista Koivusaarta. Lauttasaaren ja Koivusaaren välille rakennetaan uusi Vaskilahdenkatu.

Autopaikat sijoitetaan korttelikohtaisesti pihakansien alle ja pysäköintilaitoksiin. Asiointi- ja vieraspysäköintipaikat ovat pääasiassa kadunvarsilla.

Päivitetty 11.7.2019