Koivusaaresta kaupunkimaiselle saarelle rakennetaan kotien ja työpaikkojen lisäksi päiväkoteja ja koulutiloja, virkistysalueita ja pienvenesatamia.

Palvelut rakennetaan metroaseman lähelle

Julkisista palveluista Koivusaareen on suunniteltu korttelitaloa, johon tulisi päiväkoti ja koulu. Korttelitalo rakennetaan eteläosan puiston yhteyteen pelikenttien ja leikkipuiston tuntumaan. Kaupalliset palvelut tulevat pääosin metroaseman läheisyyteen. Ensimmäisenä on varattu tontti Ikealle

Paikallisuutta Koivusaaressa korostaa venekerhojen toiminnan jatkuminen alueella. Tärkeimmät virkistyspalvelut liittyvät tulevaisuudessakin mereen ja veneilyyn. Alueen eteläosaan on tarkoitus rakentaa kaksi suurempaa, purjeveneille sopivaa venesatamaa ja pohjoisosaan moottorivenesatama. Koivusaareen tulee yhteensä noin 500 venepaikkaa.

 Paikallisuutta Koivusaaressa korostaa venekerhojen toiminnan jatkuminen alueella. Venesatamien yhteyteen on suunniteltu erilaisia oheistoimintoja kuten kerhotiloja sekä veneiden lasku‐ ja nostopaikkoja.

Koivusaari työpaikka-alueena länsimetron varressa

Koivusaaresta tulee osa Ruoholahden, Keilaniemen ja Otaniemen muodostamaa länsimetron varren työpaikka-alueiden nauhaa, joiden välille metro tarjoaa nopean kulkuyhteyden. Metron ansiosta Koivusaaren työpaikoille pääsee sujuvasti myös Helsingin keskustasta ja vaikkapa Kalasatamasta tai Itäkeskuksesta.

Koivusaareen suunnitellusta rakentamisesta toimitiloja on noin kolmannes. Alueelle syntyy reilut 4 000 työpaikkaa. Pääosa toimisto-, liike- ja palvelutiloista sijoittuu Länsiväylän tuntumaan sekä metroaseman viereen. Koivusaareen tulee liittymä Länsiväylältä, mikä lisää alueen houkuttelevuutta yritysten näkökulmasta. 

Pieniä työtiloja on tarkoitus rakentaa myös asuinkortteleihin. Tämä luo toimintamahdollisuuksia pienyrittäjille ja elävöittää lähiympäristöä. Kaiken kaikkiaan työpaikka- ja asuinalueiden sijainti lähekkäin rikastuttaa kaupunkiympäristöä ja tuo sinne elämää sekä päivä- että ilta-aikaan. Myös kaupalliset palvelut menestyvät paremmin, kun potentiaalisia asiakkaita liikkuu alueella pitkin päivää.

Päivitetty 4.11.2019