Hyvät liikenneyhteydet takaavat vaivattoman liikkumisen Kruunuvuorenrannassa ja yhdistävät sen muihin kaupunginosiin. Herttoniemen kautta pääsee moneen suuntaan niin julkisilla kuin henkilöautolla. Tulevaisuudessa matka Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin taittuu ratikalla 15 minuutissa.

 

Liikenneyhteydet kehittyvät

Henkilöautoliikenne Kruunuvuorenrantaan kulkee Herttoniemen liikenneympyrän kautta. Julkinen liikenne sujuu metrolla ja kahdella liityntäbussilla (84 ja 88). Reitti- ja pysäkkikartat sekä aikataulut löydät Reittioppaasta. Tulevista julkisen liikenteen yhteyksistä voit lukea HSL:n verkkosivuilta.

Kruunuvuorenrannan rakentaminen koskee myös katuverkostoa, kuten uusia katuja ja ulkoilureittejä. Kruunuvuorenrannan pääkatu on Koirasaarentie, joka on rakennettu ensimmäisenä. Kolmisen kilometriä pitkästä Koirasaarentiestä tulee leveä bulevardi, jonka keskellä kulkevat raitiovaunut. Kadun valaistuksen on suunnitellut valaistussuunnittelija-arkkitehti Vesa Honkonen.

Toinen merkittävä katu alueella on läntisen rannan suuntainen rantapromenadi. Sen varrelle odotetaan vilkasta vapaa-aikaan liittyvää liiketoimintaa.

Alueelle suunnitellaan myös merellisiä ulkoilureittejä ja kevyen liikenteen siltayhteyksiä Kulosaareen ja Herttoniemenrantaan.

Kruunusillat-hanke

Tulevaisuudessa Kruunusillat-hanke yhdistää Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin toisiinsa. Kolmen sillan yhteys Hakaniemen, Korkeasaaren ja Sompasaaren kautta keskustaan on pikaratikoiden, pyöräilijöiden ja kävelijöiden käytössä. Matka keskustaan taittuu ratikan kyydissä 15 minuutissa ja pyöräillen 20 minuutissa. Yhteyden arvioidaan valmistuvan vuonna 2026.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti hankkeen toteuttamisesta 31.8.2016.

Lue lisää:
Kruunusillat-hanke
Joukkoliikenteen ympäristövaikutukset arvioitiin
 

Pysäköinti

Kruunuvuorenrannassa asukkaat pysäköivät joko alueellisiin pysäköintilaitoksiin, Kruunuparkkeihin, tai kortteliensa pihakansien alle. Neljä viidestä alueelle tulevasta Kruunuparkista on rakennettu. Taloyhtiöt vuokraavat autopaikkoja asukkailleen. Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy huolehtii hallien ylläpidosta.

Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla. Lyhyeen asiointiin tarkoitetut parkkipaikat tulevat katujen varsille. 

Lue lisää Kruunuparkeista

Päivitetty 17.7.2019