Hyvät liikenneyhteydet takaavat vaivattoman liikkumisen Kruunuvuorenrannassa. Herttoniemen kautta pääsee moneen suuntaan niin julkisilla kuin henkilöautolla. Tulevaisuudessa matka Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin taittuu ratikalla 15 minuutissa.

 

Liikenneyhteydet kehittyvät

Henkilöautoliikenne Kruunuvuorenrantaan kulkee Herttoniemen liikenneympyrän, Linnanrakentajantien ja Laajasalontien kautta. Julkinen liikenne sujuu metrolla ja liityntäbusseilla. Reitti- ja pysäkkikartat sekä aikataulut löydät Reittioppaasta. Joukkoliikennettä täydentävät kesäisin kaupunkipyörät.

Rakentaminen koskee myös koko alueen katuverkostoa. Alueen kehittyessä myös nykyisiä katuja Herttoniemessä ja Laajasalossa tullaan peruskorjaamaan. Hankkeiden etenemistä voit seurata Helsingin karttapalvelusta.

Kruunuvuorenrantaan rakennetaan kokonaan uusia katuja ja ulkoilureittejä. Kruunuvuorenrannan pääkatu on Koirasaarentie, joka on rakennettu ensimmäisenä. Kolmisen kilometriä pitkästä Koirasaarentiestä tulee leveä bulevardi, jonka keskellä kulkevat raitiovaunut. 

Kaupunki on selvittänyt väliaikaisen, ympärivuotisen sähkölauttaliikenteen järjestämistä vuodesta 2023 alkaen Kruunuvuorenrannan ja Meritullintorin välille. Kaupunginhallitus on päättänyt hankkeen jatkovalmistelusta keväällä 2021.

Kruunusillat-hanke

Tulevaisuudessa Kruunusillat-hanke yhdistää Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin toisiinsa. Kolmen sillan yhteys Hakaniemen, Korkeasaaren ja Sompasaaren kautta keskustaan on pikaratikoiden, pyöräilijöiden ja kävelijöiden käytössä. Matka keskustaan taittuu ratikan kyydissä 15 minuutissa ja pyöräillen 20 minuutissa. Yhteyden arvioidaan valmistuvan noin vuonna 2026.

Lue lisää:
Kruunusillat-hanke
 

Laajasalontien bulevardisointi

Laajasaloa halkova moottorikatu Laajasalontie muuttuu jatkossa kaikki liikennemuodot mahdollistavaksi puistokaduksi. Muutos on välttämätön, jotta voidaan huomioida kaikki liikennemuodot ja mahdollistaa tiivistyvä maankäyttö. Kadun varteen kaavoitetaan myös uusia asuntoja ja palveluja. Katutyöt aiheuttavat erilaisia poikkeusjärjestelyjä joista ajankohtaisinta tietoa saa urakoitsijan omista kanavista:

tieluiska.fi/laajasalontie

www.facebook.com/laajasalontie

Pysäköinti

Kruunuvuorenrannassa asukkaat pysäköivät joko alueellisiin pysäköintilaitoksiin, Kruunuparkkeihin, tai kortteliensa pihoihin ja pihakansien alle. Kaikki viisi alueen Kruunuparkkia on rakennettu. Taloyhtiöt vuokraavat autopaikkoja asukkailleen. Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy huolehtii hallien ylläpidosta.

Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla. Lyhyeen asiointiin tarkoitetut pysäköintipaikat sijaitsevat katujen varsilla. Alueen vielä rakentuessa pysäköintijärjestelyissä voi olla poikkeuksia, ja pysäköintirajoitukset kannattaa aina tarkistaa liikennemerkeistä.

Lue lisää Kruunuparkeista

Päivitetty 5.7.2021