Hyvät liikenneyhteydet takaavat vaivattoman liikkumisen Kruunuvuorenrannassa. Herttoniemen kautta pääsee moneen suuntaan niin julkisilla kuin henkilöautolla. Tulevaisuudessa matka Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin taittuu ratikalla 15 minuutissa.

 

Liikenneyhteydet kehittyvät

Henkilöautoliikenne Kruunuvuorenrantaan kulkee Herttoniemen liikenneympyrän, Linnanrakentajantien ja Laajasalontien kautta. Julkinen liikenne sujuu metrolla ja liityntäbusseilla. Reitti- ja pysäkkikartat sekä aikataulut löydät Reittioppaasta. Joukkoliikennettä täydentävät kesäisin kaupunkipyörät.

Rakentaminen koskee myös laajemman alueen katuverkostoa. Alueen kehittyessä myös nykyisiä katuja Herttoniemessä ja Laajasalossa tullaan peruskorjaamaan. Hankkeiden etenemistä voit seurata Helsingin karttapalvelusta.

Kruunuvuorenrantaan rakennetaan kokonaan uusia katuja ja ulkoilureittejä. Kruunuvuorenrannan pääkatu on Koirasaarentie, joka on rakennettu ensimmäisenä. Kolmisen kilometriä pitkästä Koirasaarentiestä tulee leveä bulevardi, jonka keskellä kulkevat raitiovaunut. 

Kaupunki on selvittänyt väliaikaisen, ympärivuotisen sähkölauttaliikenteen järjestämistä vuodesta 2023 alkaen Kruunuvuorenrannan ja Meritullintorin välille. Kaupunginhallitus on päättänyt hankkeen jatkovalmistelusta keväällä 2021.

Kruunusillat-raitiotie

Tulevaisuudessa Kruunusillat-raitiotie yhdistää Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin toisiinsa. Kolmen sillan yhteys Hakaniemen, Korkeasaaren ja Sompasaaren kautta keskustaan on pikaratikoiden, pyöräilijöiden ja kävelijöiden käytössä. Matka keskustaan taittuu ratikan kyydissä 15 minuutissa ja pyöräillen 20 minuutissa. Liikennöinnin arvioidaan käynnistyvän noin vuonna 2027.

Lue lisää:
Kruunusillat-raitiotie
 

Laajasalontien bulevardisointi

Laajasaloa halkova moottorikatu Laajasalontie muuttuu kaikki liikennemuodot mahdollistavaksi puistokaduksi. Muutos on välttämätön, jotta voidaan huomioida kaikki liikennemuodot ja mahdollistaa tiivistyvä maankäyttö. Kadun varteen kaavoitetaan myös uusia asuntoja ja palveluja. Katutyöt aiheuttavat erilaisia poikkeusjärjestelyjä, joista ajankohtaisinta tietoa saa urakoitsijan omista kanavista:

tieluiska.fi/laajasalontie

www.facebook.com/laajasalontie

Pysäköinti

Helsingin kaupunki on varmistanut tietyn autopaikkamäärän rakentumisen alueen asukkaille asemakaavoissa käytetyillä minimipaikkamääräyksillä. Minimipaikkamääräykset perustuvat muun muassa hyviin joukkoliikenneyhteyksiin.

Asukkaat pysäköivät joko alueellisiin pysäköintilaitoksiin, Kruunuparkkeihin sekä tonteille ja erikseen määritetyille alueille. Kaikki viisi alueen Kruunuparkkia on rakennettu. Taloyhtiöt vuokraavat autopaikkoja asukkailleen, joiden kautta voi tiedustella myös autopaikkojen varausastetta. Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy huolehtii hallien ylläpidosta.

Lue lisää Kruunuparkeista

Kadunvarsipaikat tulevat olemaan asukkaiden vierailijoiden ja alueella muuten asioivien käyttöön tarkoitettuja lyhytaikaisia pysäköintipaikkoja. Näillä kadunvarsipaikoilla tulee olemaan aikarajoitukset, jotka ovat nykysuunnitelmien mukaan voimassa vain arkipäivisin. Viikonloppuisin ja arkipyhinä paikat olisivat rajoittamattomia. Asukas- ja yrityspysäköintijärjestelmää ei oteta alueella käyttöön, koska asukkaiden ja yritysten pysäköinti on suunniteltu tonteille.

Alueen vielä rakentuessa pysäköintijärjestelyissä voi olla poikkeuksia ja pysäköintirajoitukset kannattaa aina tarkistaa liikennemerkeistä. Katujen varsilta on tarjottu tilapäisesti pysäköintipaikkoja mm. tonttien rakentajien käyttöön, joita myös alueella jo asuvat asukkaat ovat voineet hyödyntää. Nämä tilapäiset pysäköintipaikat vähenevät rakentamisen edetessä ja poistuvat lopputilanteen järjestelyjen toteutuessa.

 

 

Päivitetty 8.4.2022