Hyvät liikenneyhteydet takaavat vaivattoman liikkumisen Kruunuvuorenrannassa ja yhdistävät sen muihin kaupunginosiin. Herttoniemen kautta pääsee moneen suuntaan niin julkisilla kuin henkilöautolla. Tulevaisuudessa matka Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin taittuu ratikalla 15 minuutissa.

 

Liikenneyhteydet kehittyvät

Henkilöautoliikenne Kruunuvuorenrantaan kulkee Herttoniemen liikenneympyrän, Linnanrakentajantien ja Laajasalontien kautta. Julkinen liikenne sujuu metrolla ja liityntäbusseilla (84, 88/88B ja 87N). Reitti- ja pysäkkikartat sekä aikataulut löydät Reittioppaasta. Joukkoliikennettä täydentävät kesäisin kaupunkipyörät. Tulevista julkisen liikenteen yhteyksistä voit lukea HSL:n verkkosivuilta.

Rakentaminen koskee myös koko alueen katuverkostoa. Alueen kehittyessä myös nykyisiä katuja Herttoniemessä ja Laajasalossa tullaan peruskorjaamaan. Hankkeiden etenemistä voit seurata Helsingin karttapalvelusta.

Kruunuvuorenrantaan rakennetaan kokonaan uusia katuja ja ulkoilureittejä. Kruunuvuorenrannan pääkatu on Koirasaarentie, joka on rakennettu ensimmäisenä. Kolmisen kilometriä pitkästä Koirasaarentiestä tulee leveä bulevardi, jonka keskellä kulkevat raitiovaunut. Kadun valaistuksen on suunnitellut valaistussuunnittelija-arkkitehti Vesa Honkonen.

Toinen merkittävä katu alueella on läntisen rannan suuntainen rantapromenadi. Sen varrelle odotetaan vilkasta vapaa-aikaan liittyvää liiketoimintaa. Alueelle suunnitellaan myös merellisiä ulkoilureittejä ja kevyen liikenteen siltayhteyksiä Kulosaareen ja Herttoniemenrantaan.

Kaupungilla on käynnissä selvitys ekologisen vesijoukkoliikennepilotin käynnistämisestä Kruunuvuorenrannan ja Meritullintorin välille vuosille 2022-2026. Asiasta tiedotetaan näillä sivuilla.   

Kruunusillat-hanke

Tulevaisuudessa Kruunusillat-hanke yhdistää Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin toisiinsa. Kolmen sillan yhteys Hakaniemen, Korkeasaaren ja Sompasaaren kautta keskustaan on pikaratikoiden, pyöräilijöiden ja kävelijöiden käytössä. Matka keskustaan taittuu ratikan kyydissä 15 minuutissa ja pyöräillen 20 minuutissa. Yhteyden arvioidaan valmistuvan vuonna 2026.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti hankkeen toteuttamisesta 31.8.2016.

Lue lisää:
Kruunusillat-hanke
Joukkoliikenteen ympäristövaikutukset arvioitiin
 

Pysäköinti

Kruunuvuorenrannassa asukkaat pysäköivät joko alueellisiin pysäköintilaitoksiin, Kruunuparkkeihin, tai kortteliensa pihoihin ja pihakansien alle. Kaikki viisi alueen Kruunuparkista on rakennettu. Taloyhtiöt vuokraavat autopaikkoja asukkailleen. Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy huolehtii hallien ylläpidosta.

Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla. Lyhyeen asiointiin tarkoitetut pysäköintipaikat sijaitsevat katujen varsilla. Alueen vielä rakentuessa pysäköintijärjestelyissä voi olla poikkeuksia, ja pysäköintirajoitukset kannattaa aina tarkistaa liikennemerkeistä.

Lue lisää Kruunuparkeista

Päivitetty 10.3.2020