Kruunuvuorenrannassa tärkeimmät palvelut löytyvät läheltä. Alueelle rakennetaan kaksi koulua, useita päiväkoteja, leikkipuistoja, liikuntahalli ja liikuntakenttä. Aluksi monet palvelut, kuten kauppa, terveysasema, kirjasto, posti ja apteekki, sijaitsevat Laajasalossa. Kruunuvuorenrannan omat palvelut täydentyvät rakentamisen edetessä.

Uusi koulu, päviäkoteja ja puistoja

Kruunuvuorenrannan julkiset palvelut mitoitetaan ja aikataulutetaan asukasluvun kehittymisen mukaan. Tärkeä osa alueen julkisista palveluista sijoittuu isoon palvelukortteliin Varisluodonlahdelle, tulevaan Stansvikinrantaan. Kortteliin tulevat Kruunuvuorenrannan peruskoulu, päiväkoti, liikuntahalli, leikkipuisto, nuorisotila sekä mahdollisesti ruotsinkielinen koulu ja päiväkoti. Korttelin lähelle tulee Haakoninlahdenpuisto. 

Osa Kruunvuorenrannan lapsista käy Tahvolahden peruskoulua, jota laajennetaan ja johon tehdään perusparannaus. Korjausten ajaksi perustetaan väistötila.

Kruunuvuorenrannan ensimmäinen päiväkoti tulee Borgströminmäkeen Jurmonkujan varrelle vuosina 2017­–2018. Päiväkotiin kuuluu asukkaiden käyttöön tarkoitettu yhteistila. Päiväkodit Hopealaakso ja Haakoninlahti rakennetaan Kruunuvuorenrantaan asukasluvun kehittymisen mukaan. 

Borgströminmäkeen tulee myös paloasema 2020-luvun puolivälissä.

 

Kaupalliset palvelut Kruunuvuorenrannan keskukseen

Suuri osa Kruunuvuorenrannan kaupallisista palveluista tulee Kruunuvuorenrannan keskukseen, joka sijaitsee lähellä Varisluodonlahden julkisten palveluiden korttelia. Keskukseen on suunnitteilla päivittäistavarakauppoja, erikoismyymälöitä sekä mahdollisesti kahvila- ja ravintolapalveluita.

Myös Haakoninlahden tuntumaan on mahdollista tulla erilaisia palveluita, kuten päivittäistavarakauppa, ravintoloita ja kahviloita sekä muita vapaa-aikaan liittyviä palveluita. Tällä hetkellä alueen asukkaita palvelee ravintola Stansvik.

Gunillankallion ja Borgströminmäen alueelle tulee pieni päivittäistavaramyymälä kesäkuussa 2019. Tällä hetkellä Kruunuvuorenrannassa voi tehdä ostoksia Makupiste-verkkokaupasta, joka toimittaa tavarat kauppa-autolla. 

Rannoille on kolmen venesataman lisäksi kaavailtu muun muassa kanootinvuokrausta ja vuokrasaunoja. Lisäksi Koirasaarentien ja rantabulevardin varteen varataan tilaa kivijalkaliikkeille.

Liikunta- ja virkistyspalvelut

Kaikkialta Kruunuvuorenrannasta on muutaman sadan metrin matka joko merenrantaa kiertäville ulkoilureiteille tai luontopoluille. Myös valtakunnallisesti arvokkaat Stansvikin ja Tullisaaren kartanoalueet tarjoavat poikkeuksellisen hienot puitteet liikuntaharrastuksiin.

Kuuden kilometrin mittainen rantareitti toteutetaan vaiheittain sitä mukaa, kun asuntorakentaminen alueella etenee. Kruunuvuorenrantaan tulee pidemmällä aikavälillä myös kolme venesatamaa: Kruunusiltojen tuntumaan, Haakoninlahdelle ja Koirasaarten länsipuolelle.

Tulevaisuudessa Kruunuvuorenrannan eteläosassa, Stansvikin rantakadulla, tulee olemaan uimaranta. Uimarannan rakentamisen ensimmäisen vaiheen aikatauluksi tavoitellaan vuotta 2020. Rannan pohjoispuolelle rakennetaan myös Haakoninlahdenpuisto leikkipuistoineen. Hopealaaksoon tuleva liikuntapuisto sopii erilaisiin pallopeleihin kesäisin ja jääkiekkoon talvisin. Kentän yhteyteen rakennetaan myös juoksurata.

Lue lisää:

Ympäristö ja luonto
Kartanopuistot 

Päivitetty 12.3.2018