Kuninkaantammen palvelut keskittyvät kaupunginosan sydämeen Kuninkaantammenaukiolle, jonne rakennetaan koulu, päiväkoti, kivijalkaliiketiloja ja lähikauppa. Kuninkaantammen pääkatujen Kuninkaantammenkierron ja Taidemaalarinkadun kerrostalojen katutasoon keskeisissä katuristeyksissä ja aukioilla sijoittuu liiketiloja.

Palveluita Kuninkaantammenaukiolle

Päiväkoti ja koulu

Kuninkaantammelaisten nykyiset koulupalvelut sijaitsevat Kaarelan alueella. Päiväkoti Kuninkaantammi aloitti paviljonkipäiväkotina toiminnan Ultramariininkuja 4:ssä elokuussa 2018. Kuninkaantammenaukion laidalla on koulun ja päiväkodin tontti, jolle kaupungin investointiohjelman mukaisesti rakennetaan lopullinen päiväkoti ja 1.–4. luokkien koulu vuosina 2021–2022. Tavoitteena on koulun ja päiväkodin toiminnan käynnistäminen tammikuussa 2023.

Terveyspalvelut

Kuninkaantammelaisten lähimmät Helsingin kaupungin terveyspalvelut ovat tällä hetkellä Kannelmäessä ja Malminkartanossa. Helsingissä voi kirjautua asiakkaaksi myös mille tahansa muulle kuin lähimmälle terveysasemalle. Silloin sitoutuu valitsemansa aseman asiakkaaksi vähintään vuodeksi.

Ulkoilu ja virkistys

Ulkoilumahdollisuudet ovat jo Kuninkaantammessa pääosin valmiina: Pitkäkosken maja sekä Keskuspuiston ja Vantaanjoen hienot virkistysreitit löytyvät alueen vierestä.

Tuhannen hehtaarin Keskuspuistossa on ulkoiluteitä 100 kilometriä, joista osa on talvisin latuina jatkuen aina Helene Schjerfbeckin puistoon ja Pitkäkosken majalle asti. Puisto edustaa hyvin etelärannikon rikasta ja vaihtelevaa luontoa. Puistossa on myös luonnonsuojelualueita. Pitkäkoski on Vantaanjoen alajuoksun pisin luonnontilainen koski. Koskella on pituutta yli kilometri ja pudotusta viisi metriä.

Kuninkaantammessa puistot ovat rakennettuja kaupunkipuistoja ja luonnonmukaisia metsäpuistoja. Alueen keskelle rakennetaan Taidemaalarinpuisto kaupunkiviljelmineen.

Palettilammelle rakennetaan uimaranta. Juomaveden puhdistuksessa aiemmin käytetty tekolampi kunnostetaan virkistyskäyttöön ja lampeen johdettava vesi on suunniteltu otettavan Päijännetunnelista. Lampea kiertää kävelyraitti ja sen pohjois- ja länsireunalle rakennetaan piknikpuisto ja kaupunkiviljelypalstoja.

Päivitetty 9.8.2022