Laajasalon liikuntapuiston kehittämistä mietitään asukkaiden kanssa. Tänä vuonna valmistuva kauppakeskus korvaa 70-luvulla rakennetun ostarin.

Laajasalon palvelut lisääntyvät

Laajasalon Yliskylä on jo ennen rakentamista hyvin toimiva kaupunginosa, joka kuitenkin kasvaessaan saa paljon uusia palveluita. Nykyisiä palveluita kehitetään –  yhdessä asukkaiden kanssa.

Yliskylään vuoden 2018 loppupuolella valmistuva Laajasalon kauppakeskus on saaren tärkein palvelukeskittymä. Kauppakeskukseen sijoittuvat K-Supermarket, S-Market,  Alko sekä monipuolinen valikoimia erikoisliikkeitä ja palveluita, kuten apteekki, kuntosali, ravintoloita ja kahviloita. Saman katon alla palvelevat Laajasalon uudistunut kirjasto ja nuorisotalo, jotka siirtyvät uuteen kauppakeskukseen. Kauppakeskuksen avajaisia juhlitaan syksyllä 2018. Kauppakeskuksessa on  8400 neliömetriä liiketilaa kahdessa valoisassa kerroksessa ja parkkitaso niiden alla.

Liikuntapuistoa kehitetään

Lähellä Sarvastonkaarta sijaitsevaa Laajasalon liikuntapuistoa on tarkoitus kehittää entistä monipuolisemmaksi ja asukkaiden liikuntaharrastuksia palvelevaksi. Laajasalon itärannan asemakaavan valmistelun yhteydessä asukkaiden kanssa on selvitetty liikuntapuistonkin uudistamistarpeita. Viheralueille laaditaan oma suunnitelma palveluiden kehittämisestä.

Kouluja, päiväkoteja ja oma terveysasema

Laajasalossa alakoulu ja yläkoulu sijoittuvat lähelle liikuntapaikkoja ja merenrannan kävelyreittejä. Alueella on suomen- ja ruotsinkielisiä alakouluja ja päiväkoteja. Laajasalolaisilla on myös oma terveysasema.

 

Päivitetty 29.10.2019