Liikenneyhteydet kehittyvät

Jätkäsaaressa on helppo liikkua kävellen ja pyöräillen sekä käyttää julkista liikennettä. Se lisää alueen kantakaupunkimaista ilmettä. Suunnitelluissa ja rakennettavissa liikenneyhteyksissä painottuvat raitiolinjasto ja metron läheisyys.

Jätkäsaaressa liikennöivät Ruoholahden kautta kulkeva raitiolinja 8 sekä raitiolinja 9, joka kulkee Pasilasta Rautatieaseman sekä Kampin kautta Länsiterminaaliin. Lähin metroasema on Ruoholahti.

Raitiovaunuliikenne palvelee heti kasvavaa kaupunginosaa ja vastaa matkustajasataman tarpeisiin. Jätkäsaaren valmistuessa koko aluetta kiertää silmukkamainen raitioliikenneverkko.

Kävellen ja pyöräillen Länsisatamasta Kiasmalle

Länsilinkki on kevyen liikenteen solmukohta Mechelininkadun kohdalla. Se tarjoaa nopean reitin pyöräilijöille ja jalankulkijoille Jätkäsaaresta keskustaan ja Töölöön.

Länsilinkki muodostuu

  • ajoneuvosillasta, joka on samalla taiteilija Martti Aihan ympäristötaideteos
  • Mechelininkadun eteläpään alitse rakennettavasta kevyen liikenteen väylästä
  • väylän ympärille tulevasta aukiosta.

Länsilinkki yhdistyy entiseen ratakuiluun Baanaan, joka parantaa merkittävästi Helsingin poikittaissuuntaista kevyen liikenteen verkostoa. Ratakuilu on turvallinen ja viihtyisä reitti, jossa on kiinnitetty huomiota etenkin valaistukseen.

Pysäköinti pääasiassa maan alla

Jätkäsaaressa asukaspysäköinti järjestetään kalliotilaan, pihakansien alle sekä kadunomaisille pysäköintitonteille. Vieras- ja asiointipysäköinti sijoitetaan pääosin katujen varsille.

  • Saukonpaaden alueella asukas- ja työpaikkapysäköinti hoidetaan korttelikohtaisesti.
  • Jätkäsaarenkallion ja Hietasaaren alueella asukaspysäköinti sijoittuu pihakansien alle ja kalliotilaan.
  • Bunkkerin ja liikuntapuiston pysäköinti järjestetään bunkkerirakennuksen alle ja mahdollisesti liikuntapuiston katsomon yhteyteen.
  • Saukonlaiturin ja Melkinlaiturin alueen pysäköinti toteutetaan sekä keskitetysti että tonttikohtaisesti.

Liikennesuunnitelmia voi seurata Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston ja HSL:n sivuilla.
 
Ajankohtaiset liikennesuunnitelmat kartalla

Päivitetty 10.12.2012