Läntisen bulevardikaupungin alueella on jo tällä hetkellä hyvät liikenneyhteydet, sillä Valimosta pääsee junalla niin Espooseen kuin Helsingin keskustaankin minuuteissa. Raitiovaunu puolestaan vie Munkkiniemestä kätevästi keskustaan.

Tulossa monipuoliset liikenneyhteydet

Tulevaisuudessa pikaraitiotie vie alueen asukkaita töihin, harrastuksiin ja virkistymään ympäri kaupunkia. Pikaraitiolinja kulkee Helsingin keskustasta Munkkiniemen, Haagan ja Lassilan kautta Kannelmäkeen. Reitin varrella voi vaihtaa esimerkiksi Raide-Jokeriin Haagan ympyrässä tai lähijuniin Valimon ja Pohjois-Haagan asemilla.

Huopalahdentie ja Vihdintie muuttuvat urbaaneiksi bulevardikaduiksi. Niitä pitkin on hyvä kulkea kävellen tai pyöräillen, ja autoliikenteelle on kaksi ajokaistaa suuntaansa. Uusi korkeatasoinen pyöräilybaana yhdistää alueen Huopalahden asemaan.

Vuonna 2024 aloittaa liikennöinnin Raide-Jokeri, jonka reitti kulkee Haagan ympyrän läpi. Raide-Jokeri parantaa poikittaisliikennettä Espoon Keilaniemestä Helsingin Itäkeskukseen, ja se palvelee myös Läntisen Bulevardikaupungin asukkaita.

Vihdintien ja Huopalahdentien bulevardikaupungin liikennejärjestelmäselvitys 2019 (aukeaa PDF)

Länsi-Helsingin pikaraitiotie

Läntiseen Helsinkiin suunnitellaan pikaraitiotietä keskustasta Munkkiniemen, Haagan ja Lassilan kautta Kannelmäkeen. Pikaraitiotie yhdistää liikenteen solmukohtia ja palvelee Huopalahdentien ja Vihdintien varsille suunniteltavaa kantakaupunkimaista täydennysrakentamista. Valimon asemalle toteutetaan samalla bussi-, raitio- ja lähijunaliikenteen yhdistävä vaihtoasema.

Länsi-Helsingin pikaratikan rinnalla suunnitellaan uusia raitiotieosuuksia läntiseen kantakaupunkiin Fredrikinkadulle, Topeliuksenkadulle ja Nordenskiöldinkadulle. Rataosuudet täydentävät kantakaupungin raitioverkkoa ja mahdollistavat bussiliikenteen vähentämisen alueella.

Raitioteiden yleissuunnitelmasta ja toteuttamisesta päätettiin Helsingin kaupunginvaltuustossa 20.1.2021 (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Rakentaminen voisi alkaa vuonna 2025.

Raide-Jokeri

Vuonna 2024 aloittaa liikennöinnin Raide-Jokeri, jonka reitti kulkee Haagan liikenneympyrän läpi. Lähimmät pysäkit tulevat olemaan Pitäjänmäentiellä, Haagan ympyrän tuntumassa sekä Huopalahden juna-asemalla.

Raide-Jokeri mahdollistaa nopeamman poikittaisliikenteen Espoon Keilaniemestä Helsingin Itäkeskukseen, ja Läntinen Bulevardikaupunki sijaitsee melkolailla keskellä sen reittiä. Raideyhteys korvaa runkobussilinja 550:n, joka on Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöity bussilinja.

Päivitetty 3.10.2022