Malmin lentokentän ensimmäisen alueen rakentaminen alkaa 2020-luvun alkupuolella. Paloittain rakentuvalle alueelle jää runsaasti tilaa erilaisille toiminnoille, joita kaupunki parhaillaan suunnittelee. 

Malmin lentokenttäalue pidetään monipuolisessa käytössä

Malmin lentokenttäalueen asuntorakentaminen pääsee näillä näkymin alkamaan 2020-luvun alkupuolella. Kaupunki haluaa varmistaa, että kenttä pysyy mahdollisimman aktiivisessa ja monipuolisessa käytössä ennen rakentamisen alkamista.

Kaupunki keräsi kesällä 2019 ideoita siitä, mitä kentällä voisi tehdä ennen alueen rakentamisen alkamista.

Kentällä toimii myös Malmin lentokenttäyhdistys ry, joka operoi valvomatonta lentopaikkaa, ns. korpikenttää. Vuokrasopimus on tehty joulukuun 2019 loppuun saakka.

Lisätietoja päätöksestä »

Malmin valvomaton lentopaikka »

Syksyn 2016 väliaikaisten toimintojen hakukierroksen materiaalit »

 

Nykyiset tilat ja lentokenttäalue

Malmin lentokentällä on avointa asfaltti- ja nurmikenttää noin sadan hehtaarin verran – pituussuunnassa kenttä on noin 1,8 kilometrin mittainen. Tulevaisuudessa rakentamiseen on vapautumassa kaikkiaan yli 300 hehtaaria maata. 

Malmin lentokentällä ja sen lähiympäristössä on yli 30 rakennusta. Niihin lukeutuu muun muassa varastoja, kulkuneuvojen suoja- ja huoltorakennuksia, toimistotiloja ja asuintaloja. Suurin osa tiloista on tällä hetkellä vuokrattuna.

Osa rakennuksista siirtyi vuodenvaihteessa 2016–17 Helsingin kaupungin hallintaan, ja kaupunki on neuvotellut nykyisten vuokralaisten kanssa vuokrasopimusten jatkamisesta. 

Kentän rakennuksia ja ympäristöä on kuvailtu vuonna 2015 laaditussa selvityksessä. 1930-luvulla valmistunut lentoasemarakennus ja lentokonehalli ovat valtakunnallisesti ja paikallisesti merkittäviä rakennuksia, jotka tullaan suojelemaan. Vielä on avoinna, mitä toimintaa niihin tulevaisuudessa tulee. 

Kiinnostaako toiminta kentällä?

Kaupunginkanslia: Alueen yleinen kehittäminen: Kimmo Kuisma, projektinjohtaja, puh. 09 310 25808

Kaupunkiympäristön toimiala:

Tapahtumien järjestäminen: tapahtuma-alueen, hangaarin ja terminaalin ala-aulan vuokraaminen Merja Sorakari, puh. 09 310 33988.

Muiden tilojen vuokraus: Ritva Autio, puh. 09 310 31992

Kaavoitus: Kaisa Jama, puh. 09 310 22980

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hel.fi, ellei nimen yhteydessä ole toisin mainittu.

 

Päivitetty 21.11.2019