Malmin lentokentän ja sitä ympäröivän alueen asuntorakentaminen voisi alkaa 2020-luvulla. Alue on laaja, pituutta on yli kaksi kilometriä ja leveyttäkin lähes kaksi kilometriä – sinne mahtuisi yli 420 jalkapallokenttää. Uudella asuinalueella voi tulevaisuudessa aistia entisen lentokentän, sillä suunnittelussa huomioidaan muistumat kiitoradoista, avoimet tilat ja pitkät näkymät.

Rakentaminen vauhtiin 2020-luvulla

Suunnitelmana on, että Malmin kentän alueelle tulee uusia asuntoja noin 13 500, jotka valmistuisivat 400–600 asunnon vuositahtiin. 

Koko alueen rakentaminen kestää noin 25–30 vuotta. Rakennettavia alueita on lähes kymmenen, joista jokainen suunnitellaan omalla teemallaan. Tämänhetkisen arvion mukaan talonrakentaminen lentokentän ympäristössä eteläosissa voisi alkaa 2020-luvun alussa. 

Asuntojen lisäksi rakennetaan koulut, päiväkodit ja lähikeskusta palveluineen. Alussa asukkaat löytävät päivittäiset palvelunsa Malmin keskustasta, jota tullaan kehittämään samaan aikaan rakentamisen kanssa. Lentokenttäalueelle voi tulevaisuudessa sijoittua arviolta 2 000 uutta työpaikkaa, lähinnä palvelualoilla.

Tavoiteaikataulu

  • Tullivuoren ja Falkullan Kiilan alueen täydennysrakentamista 2019 alkaen
  • Lentokentän esirakentaminen alkaa 2020
  • Talonrakennus lentokentän ympäristössä alkaa 2022
     

Näin edetään vuonna 2018

  • Uuden asuntoalueen asemakaavoitus aloitetaan.
  • Väliaikaiskäyttö jatkuu:

- Malmin Lentokenttäyhdistys ry ylläpitää valvomattoman lentopaikan toimintaa maanvuokrasopimuksen ja lentopaikan pitoluvan mukaisesti.
- Kaupungin omistamia tiloja ja alueita vuokrataan pääasiassa lentotoimintaa palveleville yrityksille.
- Kaupunki vuokraa lyhytaikaisesti lentokentän alueita ja tiloja tapahtumatuottajille erilaisia yleisötilaisuuksia ja tapahtumia varten.

  • Kaupunki suunnittelee ja ohjelmoi alueen rakentamisen aikataulun.
Päivitetty 29.8.2018