Huominen Malmin keskusta

Malmin keskustan kehittämistä varten on talvella 2018-2019 tehty tulevaisuuden visiota: Miten aluetta voidaan kehittää elinvoimaisena, monipuolisena ja virkeänä kaupunginosakeskuksena? Tavoitteena on parantaa olemassa olevan kaupunkiympäristön laatua, ja avata uusia mahdollisuuksia alueen uudistumiselle ja kasvulle.

Asukkaiden näkemystä asiaan kysyttiin loppuvuodesta 2018. Karttakyselyyn vastasi 1166 kaupunkilaista. Kartalle merkittyjä vastauksia kertyi kaikkiaan lähes 6800.

Malmin aseman seutu sekä Ylä-Malmin ja Ala-Malmin torien väliin jäävä akseli ovat alueen sykkivä sydän, joka keräsi ylivoimaisesti eniten sekä positiivista että negatiivista palautetta. Vastaajat arvostivat Malmin nykyisiä hyviä joukkoliikenneyhteyksiä ja palveluja. Parannusta toivottiin puolestaan alueen siisteyteen ja turvallisuuteen. Tulevaisuuden Malmin visioitiin olevan viihtyisä, siisti ja vehreä - monipuolinen, eläväinen ja kaunis keskus kaikille kaupunkilaisille.        

Kyselyn tulosten perusteella asukkaiden visiota Malmin keskustasta on työstetty 15 asukkaan sparrausryhmässä. Ryhmän työn perusteella on järjestetty keskustelutilaisuus ja tulokset olivat esillä myös Malmin päivässä 18. toukokuuta.        

Kaupungin suunnitelmat koskettavat myös alueen yrittäjiä ja kiinteistön omistajia, ja myös heidän kanssaan on keskusteltu.

Malmin keskusta huomenna - visio on pohjana syksyllä 2019, jolloin Malmin keskustaan aletaan laati asemakaavamuutosten pohjaksi suunnitteluperiaatteita.

 

 

 

 

Päivitetty 31.5.2019