Huominen Malmin keskusta

Malmin keskustan kehittämistä varten tehdään parhaillaan tulevaisuuden visiota: Miten aluetta voidaan kehittää elinvoimaisena, monipuolisena ja virkeänä kaupunginosakeskuksena? Tavoitteena on parantaa olemassa olevan kaupunkiympäristön laatua, ja avata uusia mahdollisuuksia alueen uudistumiselle ja kasvulle.

Asukkaiden näkemystä asiaan kysyttiin loppuvuodesta 2018. Karttakyselyyn vastasi 1166 kaupunkilaista. Kartalle merkittyjä vastauksia kertyi kaikkiaan lähes 6800.

Malmin aseman seutu sekä Ylä-Malmin ja Ala-Malmin torien väliin jäävä akseli ovat alueen sykkivä sydän, joka keräsi ylivoimaisesti eniten sekä positiivista että negatiivista palautetta. Vastaajat arvostivat Malmin nykyisiä hyviä joukkoliikenneyhteyksiä ja palveluja. Parannusta toivottiin puolestaan alueen siisteyteen ja turvallisuuteen. Tulevaisuuden Malmin visioitiin olevan viihtyisä, siisti ja vehreä - monipuolinen, eläväinen ja kaunis keskus kaikille kaupunkilaisille.               

Kyselyn tulokset esillä Malmitalossa 6.–18.4. ja keskustelu 11.4. klo 17.30 

Kyselyn tulokset ovat esillä Malmitalon ala-aulassa olevassa näyttelyssä 6.–18. huhtikuuta. Suunnittelijat ovat tavattavissa ja mukana keskustelutilaisuudessa Malmitalolla 11. huhtikuuta kello 17.30 alkaen. Illan aikana kyselyn tuloksia työstetään eteenpäin keskustelemalla niistä ryhmissä.

Kaupungin suunnitelmat koskettavat myös alueen yrittäjiä ja kiinteistön omistajia. Heitä varten järjestetään erillinen tilaisuus huhtikuussa.

Sparrausryhmä kiinnosti yli 80 malmilaista

Karttakyselyn yhteydessä kiinnostuneet vastaajat saattoivat ilmoittautua myös suunnittelua sparraavaan ryhmään. Ryhmä pohtii suunnittelijoiden kanssa yksityiskohtaisemmin eri vaihtoehtoja, mitä asioita keskustan kaavoituksessa pitäisi huomoida. Halukkaita ilmoittautui yli 80, joista mukaan voitiin ottaa 15 osallistujaa.

Mukana on monipuolinen joukko naisia ja miehiä, perheellisiä ja yksin asuvia, nuoria ja iäkkäämpiä, eri alojen ammattilaisia, eri asumismuodon valinneita ja liikennevälineillä liikkuvia. Suurin osa on asunut Malmilla pidempään, mutta joukossa on pari vasta alueelle muuttanutta henkilöä ja lähellä muuten asuvaa. Ryhmään kuuluu myös pari yrittäjää. Sparrausryhmä kokoontuu kevään aikana 3–4 kertaa.

Suunnittelijat ovat mukana myös Malmin päivässä lauantaina 18. päivä toukokuuta kertomassa kyselystä ja talven aikana edenneistä suunnitelmista.

 

Päivitetty 28.3.2019