Mellunkylän asukkaat viihtyvät kotikulmillaan. Palvelut ovat erinomaiset, viheralueita on runsaasti, asuntokanta on monipuolinen ja liikenneyhteydet ovat sujuvat.

Millaista on asua Mellunkylässä?

Mellunkylässä sekä palvelut, luonto että harrastusmahdollisuudet ovat lähellä. Alueella on paitsi erinomainen puistojen ja viheralueiden verkosto, myös mäntymetsiä ja upeita avokalliota ulkoiluun ja oleiluun.

Alueella on vuosittain paljon tapahtumia, joista osan mellunkyläläiset järjestävät yhdessä talkoovoimin. Lapsille ja nuorille on paljon maksutonta toimintaa, jota järjestävät mm. kolme nuorisotaloa ja lukuisat leikkipuistot. 

Mellunkylän rakennuskanta on monipuolinen. Jokaiseen elämäntilanteeseen löytyy sopiva ratkaisu. Mellunkylässä asutaan isoissa ja pienissä kerrostaloissa, luhtitaloissa, rivitaloissa, paritaloissa ja omakotitaloissa, vuokralla, hitas-taloissa, asumisoikeusasunnoissa ja omistusasunnoissa. Koteja on rakennettu kaikilla vuosikymmenillä 1940-luvun rintamamiestaloista lähtien.

Mellunkylän asukasesite PDF

Koteja ikäihmisille ja opiskelijoille

Ikääntyneille ja senioreille tarkoitettuja asuntoja on Mellunkylässä monipuolisesti. Muun muassa Kontulan monipuolinen palvelukeskus, Kontulan Helykoti ja Attendo Mellunmäki tarjoavat mahdollisuuksia erilaista tukea tai palveluja tarvitseville. Lisäksi alueella on useita Helsingin kaupungin vuokra- ja asumisoikeuskohteita senioreille.

Opiskelijoiden asuntoja löytyy Kurkimäestä, Kivikosta, Kontulasta ja Mellunmäestä. Kaikki Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) asunnot ovat lyhyen matkan päässä Metropolia ammatikorkeakoulun uudesta Myllypuron kampuksesta.

Luonto ja viheralueet

Mellunkylän alue on varsinainen vehreyden sarvi. Viheralueet, puistot ja metsät tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun, rauhoittumiseen ja jopa marjastamiseen.

Tyypillisiä maisemia Mellunkylässä ovat mäntymetsät ja kalliot. Kerrostalojen pihat ovat avaria ja vehmaita. Liikunta- ja leikkipuistojen lisäksi alueella on toinen toistaan viehättävämpiä puistoja ajanviettoon.

Aarrepuisto Vesalassa on peruskorjattu vuonna 2006. Puistossa virtaavaa Mellunkylänpuroa voi ihailla viideltä eri sillalta. Puita, pensaita ja perennoja on noin 100 eri lajia, osa näistä harvinaisia. Aarrepuistossa voi levähtää esimerkiksi näköalatasanteen penkeillä.

Lue lisää Aarrepuistosta
Aarrepuiston esittely

Vesalanpuisto on erinomainen lapsiperheen ajanviettopaikka. Puistossa on muun muassa valaistuja kävelyreittejä, pelikenttiä ja monipuolinen leikkipaikka lapsille.

Lue lisää Vesalanpuistosta

Mellunkylän alueen puistosuunnitelmasta on nähtävissä puistojen kunnostamisen ja uudistamisen aikataulut vuoteen 2027 saakka.

 

Mellunkylän myytävänä olevat asunnot

Päivitetty 13.10.2020