Kontulan ostari

Kontulan keskusta on kasvava aluekeskus, jota on tarkoitus kehittää yhä tiiviimmäksi ja monipuolisemmaksi kaupunginosakeskukseksi. Keskusta ja ostoskeskus sijaitsevat metron ja suunnitteilla olevan pikaraitiolinja Raide-Jokeri II:n solmukohdassa. Alueella on monipuoliset palvelut, ostarin liiketilat ovat hyvin käytössä, ja alueella on vilkasta järjestö- ja kulttuuritoimintaa.

Vuonna 1967 avattu Kontulan ostoskeskus on Suomen suurin avo-ostari. Vilkkaalta ostarilta löytyvät päivittäin tarvittavat kaupalliset palvelut, kuten kolme suurta ruokakauppaa ja kaksi apteekkia sekä kampaamoja, kukkakauppa, Alko, suutari, autokouluja ja uimahalli. Ostarilla on myös monia julkisia palveluita, kuten terveysasema, kirjasto ja nuorisotalo.

Kontulan keskuksen arkkitehtuurikilpailu

Kontulan ostarin alueelle haetaan uutta suuntaa arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailun järjestävät ostarin alueella liikekiinteistöjä omistavat yhtiöt.

Kilpailu alueen rakennusten ja kaupunkikuvan kehittämisestä käynnistyi helmikuun lopulla, ja sen tarkoituksena on löytää alueelle toimiva kokonaissuunnitelma, jonka ideoiden pohjalta kaupunki voi alkaa valmistella asemakaavan muutosta. Kilpailun avulla selvitetään alueen kehittämisen mahdollisuuksia sekä uudistusten laajuutta. Saatuja ideoita voidaan hyödyntää asemakaavoituksessa joko kokonaan tai osittain.

Kilpailuun on kutsuttu viisi arkkitehtitoimistoa, ja sen tuloksena halutaan kaupunkikuvallisesti laadukkaita sekä samalla teknisesti ja taloudellisesti toimivia ideoita. Kilpailun järjestävät neljä kiinteistöyhtiötä, jotka omistavat Kontulan ostoskeskuksen alueen rakennukset.

Voittajaehdotus valitaan tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä. Alueen suunnittelusta ja jatkosta päätetään myöhemmin.

Kaupunki on mukana järjestelyissä omistamiensa kiinteistöyhtiöiden kautta, asiantuntijana palkintolautakunnassa, maanomistajana sekä tarjoaa kilpailijoille lähtötietoja alueen kaupunkitilasta.

Lisää tietoa ostarin arkkitehtuurikilpailusta 2.3.2020 julkaistussa uutisessa.

Kontulan keskustan ideakilpailun kilpailuohjelma

Päivitetty 2.3.2020