Monipuoliset palvelut ovat Mellunkylän vahvuus. Arki sujuu mutkattomasti lapsiperheistä opiskelijoihin ja eläkeläisiin. Harrastusmahdollisuudet ovat loistavat, ja BMX-rata, hiihtoputki ja skeittimahdollisuudet ovat ainoita laatuaan Helsingissä. Kaupalliset palvelut löytyvät Kontulan ostarilta.

Mellunkylän palvelutarjonta on laaja

Kontulan ostoskeskuksen tarjonnan lisäksi erilaisia palveluita löytyy myös Mellunmäen metroaseman läheisyydestä, mm. supermarket, ravintoloita sekä kuntosali. Lisäksi Mellunkylän alueella on lukuisia pienempiä päivittäistavarakauppoja sekä yksittäisiä vähittäiskauppoja.

 

Tutustu Mellunkylän julkisten palveluiden runsaaseen tarjontaan myös karttasovelluksella.

Mellunkylän päiväkodit ja koulut

Mellunkylän alueella on tiheä päiväkotiverkosto. Päiväkodit järjestävät myös kerhotoimintaa kotihoidossa oleville lapsille. Kerhot toimivat 2,5-3 tuntia päivässä 1-4 päivänä viikossa.

Mellunkylässä on neljä ala-astetta ja yksi peruskoulu, jossa ovat luokat 1-9. Lisäksi Kontulassa on Helsingin yhteislyseo, jossa on sekä yläaste että lukio. Lukiossa on kolminkertainen määrän kuvataiteen, musiikin ja liikunnan kursseja tavalliseen lukioon verrattuna.

Ammattiopinnot ja ammattikorkeakoulu

Stadin ammattiopiston lähimmät koulutuspisteet sijaitsevat hyvien yhteyksien päässä Myllypurossa, Roihuvuoressa, Roihupellossa ja Malmilla. 

Myllypurossa Metropolia ammattikorkeakoulun kampuksella voi opiskella rakennus- ja kiinteistöalaa sekä sosiaali- ja terveysalaa. Kampuksella on noin 6 000 opiskelijaa.

Leikkipuistot

Mellunkylän leikkipuistoissa on maksutonta toimintaa kaiken ikäisille lapsille. Koululaisten iltapäivätoimintaa on leikkipuisto Kiikussa, Kurkimäessä, Kipinäpuistossa ja Mellunmäessä. Leikkipuistoja voi myös vuokrata esimerkiksi perhejuhliin aukioloaikojen ulkopuolella. Osassa leikkipuistoja on ilmainen kesäruokailu lapsille.

Terveyspalvelut

Mellunkylän asukkaiden terveyspalvelut ovat Kontulan terveysasemalla ja hammashoitolassa ja Kivikon palvelukeskuksessa. Tulevaisuudessa mellunkyläläiset käyttävät Myllypuron uutta terveys- ja hyvinvointikeskusta. Sen arvioidaan avautuvan keväällä 2020. Uusi keskus tulee toimimaan nykyisillä Myllypuron ja Kontulan terveysasemilla, ja siellä tulee olemaan myös aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluja, hammashoitoa, vammaisten palveluja ja laboratoriopalveluja.

Lähin neuvola on Itäkeskuksen perhekeskuksessa.

Liikunta ja vapaa-aika

Mellunkylän alueella on runsaasti liikuntamahdollisuuksia joukkuelajeista yksilölajeihin.

  • Kaupungin liikuntapuistoissa voi harrastaa ympäri vuoden. 
  • Kontulan ostoskeskuksessa on kaupungin ylläpitämä kuntosali, joka on auki elokuusta toukokuun loppuun.
  • Kivikon hiihtohallissa on pääkaupunkiseudun ainoa hiihtoputki, jossa voi kohottaa kuntoaan lokakuusta helmikuuhun joka päivä, säästä riippumatta. Ladun peruskierros on 850 metriä pitkä. 
  • Mellunmäessä ja Kivikossa on hiihtolatuja. Tutustu latuverkostoon kaupungin karttapalvelussa.
  • Mellunkylässä on seitsemän luistelukenttää, joita jäädytetään pakkasen salliessa. Luistelukenttien kuntoa voi seurata kaupungin karttapalvelussa. Kontulan liikuntapuistossa on lisäksi tekojääkenttä.
  • Kontulan ostoskeskuksen yhteydessä on mellunkyläläisten lähin uimahalli. Hallilla voi käydä myös kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla.

Skeittaus ja BMX-pyöräily

Kontulan metroaseman vieressä on Suomen suurin sisäskeittihalli, jonne harrastajat tulevat kaukaakin. Vuosittain hallissa on 30 000 kävijää. Skeittihallissa voi harrastaa myös BMX-pyöräilyä BMX-yhdistysten vuoroilla sekä scoottausta siihen tarkoitetulla vuorolla.

Lisäksi Kelkkapuiston vanhan skeittipuiston tilalle ollaan parhaillaan rakentamassa uusi 2 500 neliömetrin skeittipuisto. Puiston arvioidaan valmistuvan vuoden 2020 loppuun mennessä. Lue lisää Kelkkapuiston kunnostuksesta

Kivikon liikuntapuistossa on Suomen ainoa kansainväliset mitat täyttävä BMX-rata, jota ylläpitävät Pyöräkrossi Oy ja BMX Helsinki ry. Radalta voi myös vuokrata välineitä, ja siellä järjestetään harrastustoimintaa. Radan aukioloajat Facebook-sivulla.

Kirjasto ja nuorisotalot

Kontulan kirjastossa on paitsi laaja kirja- ja aikakauslehtivalikoima, myös mahdollisuus muun muassa korjata vaatteita ompelukoneella tai tulostaa 3D-tulostimella rikkoutuneen jääkaapin kahvan. Kirjastossa järjestetään myös paljon tapahtumia niin lapsille kuin aikuisille. Kirjasto sijaitsee Kontulan ostoskeskuksessa. 

Nuorisotaloja on kolme:

  • Nuorten toimintakeskus Luuppi sijaitsee Kontulassa. Luupissa on puu-ja kivityöpaja ja skeittihalli sekä musiikin harrastajille treenikämppä ja äänistudio miksajineen.
  • Kivikon nuorisotalolla on erilaisia kerhoja liikunnasta läksyihin ja kuvaamataitoon.
  • Vesalan nuorisotalolla voi muun muassa pelata bilistä, pingistä tai pöytäfutista ja heittää tikkaa. Talolla kokoontuvat tanssikerho, kokkikerho, pallokerho ja liikuntakerho.
Päivitetty 6.5.2022