Myllypuro tarjoaa kaupungin monipuolisimpia liikuntamahdollisuuksia. Myllypuron liikuntapuistoa on kehitetty pitkäjänteisesti, ja siellä voi harrastaa ympäri vuoden monia sisä- ja ulkolajeja. Sisäurheiluhalli Liikuntamylly ja salibandykeskus Arena Center houkuttelevat myös liikunnan harrastajia laajalta alueelta.

Uudistunut Myllypuro on monipuolinen palvelu- ja liikuntakeskittymä. Alueella jo toimiva peruspalvelujen verkosto uudistuu ja paranee.

Myllypuron runsaat palvelut kiinnostavat monia

Myllypuron palveluiden käyttäjät tulevat kaikkialta kaupungista, mutta etenkin itäisen Helsingin alueilta. Näin palvelutarjonta on tavallista asuinaluetta huomattavasti runsaampi ja monipuolisempi.

Myllypuron keskustan palvelut

Keskustassa on uusi ostoskeskus, jossa on myös kaupunginkirjaston Mediakirjasto ja asukastalo Mylläri, jota ylläpitää Myllypuro-Seura. Ostoskeskuksen autohallista löytyvät metron liityntäpysäköintipaikat.

Myllypuron terveysasema on Liikuntamyllyn pohjoispäässä metron sisäänkäynnin vieressä. Sen palveluita käyttävät Itäkeskuksen, Myllypuron, Vartioharjun, Vartiokylän, Marjaniemen, Puotilan, ja Östersundomin asukkaat.

Vanhuksille tarjoaa asumis- ja avopalveluita Hely ry:n Helykoti.

Myllypuron koulut ja päiväkodit

Myllypuron lasten ja nuorten palveluita ovat peruskoulu, leikkipuisto Myllynsiipi, päiväkodit (myös ruotsinkielinen) sekä nuorisotalo.

Metropolian Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampus on valmistunut Liikuntamyllyn viereen. Stadin ammattiopiston uusi hanke on valmisteilla Kehä I:n itäpuolelle. Nykyinen Stadin ammattiopiston toimipiste sijaitsee entisissä varavoimalan tiloissa. Lisäksi kielilukiolle ja aikuislukiolle on suunnitteilla tilat Myllypuron metroaseman läheisyyteen.

 

Liikuntamylly, liikuntapuisto, salibandykeskus ja mikroautorata

Myllypuro tarjoaa kaupungin monipuolisimpia liikuntamahdollisuuksia. Myllypuron liikuntapuistoa on kehitetty pitkäjänteisesti, ja siellä voi harrastaa ympäri vuoden monia sisä- ja ulkolajeja. Sisäurheiluhalli Liikuntamylly ja salibandykeskus Arena Center houkuttelevat myös liikunnan harrastajia laajalta alueelta.

Aivan metroaseman vieressä on suosittu Liikuntamyllyn sisäurheiluhalli. Kehä I:n vieressä on laaja liikuntapuisto tennis-, jalkapallo- ja jääkiekkohalleineen sekä paljon virkistysaluetta. Läheltä löytyy myös yksi Pohjoismaiden suurimmista salibandykeskuksista, Arena Center. Kerrostaloalueen laidalla, suuressa kallioväestönsuojassa toimii mikroautorata Formula Center.

Ulkoilureittejä on Myllypurossa runsaasti. Ulkoilureitit jatkuvat idässä Mustapuronlaaksoa pitkin aina Mellunkylään, Broändan purolaaksoon ja sitä kautta Vartiokylän lahdelle, Mustavuoreen ja Östersundomiin saakka. Kulkemalla purolaaksoa länteen pääsee Hallainvuoreen ja Viikin luonnonsuojelualueille sekä Vanhankaupungin lahdelle.

Kauppamyllyntien pohjoispuolen kalliometsässä sijaitsee kymmenen hiidenkirnun ryhmä. Ratasmyllyntien itäpuolella on Korkeakallio, jossa sijaitsee Helsingin maalinnoituksen edustavimman tykkipatterin ydinosa. Tämä maalinnoitusalue on muinaismuistolailla ja kaavassa suojeltu.

Alakivenpuisto on uusittu ja sieltä löytyy mukavia paikkoja oleskeluun ja ulkoiluun. Puiston erikoisvalaistus muuttaa muotoaan vuodenaikojen mukaan. 

Päivitetty 27.11.2019