Myllypurossa rakennetaan etenkin keskustan tuntumassa. Modernin keskuksen lisäksi on tulossa viihtyisiä pientaloalueita.

Rakentamista etenkin Karhunkaatajan alueella ja keskustassa

Tulevina vuosina pääpaino asuntorakentamisessa on Karhukallion alueella, pientaloalueilla ja keskustan täydennysrakentamishankkeissa. Myös keskustaan rakennetaan lisää asuntoja, mm. opiskelijoille.

Asukkaita on yli 11 000. Metropolian kampuksessa opiskelee kaikkiaan 6000 opiskelijaa. Stadin ammattiopistoon sekä kielilukioon sijoittuu jatkossa lisää 2500 opiskelijaa.  

Rakentamista 2019-20

 • Metropolian ammattikorkeakoulun kampuksen toinen vaihe on valmistunut syksyllä 2019 ja otetaan käyttöön 2020 alussa.
 • Myllypuron peruskoulun laajennus ja peruskorjaushanke on rakenteilla.
 • Päiväkoti Neulanen on valmistunut 2019.
 • Myllypuron palvelukeskuksen perusparannus valmistuu 2019.
 • Stadin ammattiopiston hanketta suunnitellaan Myllypurontien ja Kehä I:n risteyksen itäpuolelle.
 • Kielilukiota suunnitellaan sijoitettavaksi Myllypurontien varteen keskustaan huoltoaseman tontille.
 • Puu-Myllypuron itäosa on valmis, asuntorakentaminen jatkuu vielä alueen länsiosassa.
 • Voimalan alueella omakotitontteja markkinoidaan ja vuokrataan kysynnän mukaan, osa on rakenteilla ja valmistunut. Alueella käynnistyy myös Foudia Oy:n rivitalohanke.
 • Lallukantien alueella etenee Att:n kahden rivitalotontin suunnittelu. Asemakaavassa oleva pieni alueellinen yhteistila muutetaan samalla asunnoiksi. Omakotitontteja markkinoidaan ja vuokrataan kysynnän mukaan, osa on rakenteilla ja valmistunut.
 • Myllypuron vanhassa keskustassa täydennysrakentamisen kaavoitus ja tontinluovutus jatkuu hankkeittain. Ensimmäiset asuntotontit on varattu Att:lle ja HOAS:lle. Kaupunki tekee täydennysrakentamista varten asemakaavamuutoksia mm. asuntoyhtiöiden hakemusten perusteella.
 • Karhukallion asemakaavoitus on vireillä. Alueelle on suunnitteilla asuntoja noin 3 200 asukkaalle uuden pikaraitiotie Raide-Jokerin varteen, osa asunnoista sijoittuu puukerrostaloihin. Raide-Jokerin rakentaminen on käynnissä Viilarintiellä.

Myllypuron rakennushankkeita kartalla

Myllypuron kampus, yhtenäinen peruskoulu ja uusi päiväkoti

Metropolian Ammattikorkeakoulun uusi kampuksen toinen vaihe on valmistunut loppusyksystä 2019. Kampuksessa on tilat rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan noin 6 000 opiskelijaa varten.

Koulu ja päiväkoti valmistuvat

Myllypuron yläaste ja peruskoulu laajennetaan yhtenäiseksi peruskouluksi, hanke valmistuu 2020. Päiväkoti Neulasen korvaava suuri päiväkoti on valmistunut.

Myllypuron kaavoitus

Lähivuosien merkittävin kaavoituskohde Myllypurossa on Karhukallion alue. Alue sijaitsee Viikintien ja Viilarintien välissä. Sinne rakennetaan koteja 3200 asukkaalle. Raide-Jokeri tulee kulkemaan Karhunkaatajan alueen kautta.

Myllypuron suunnitelmat kartalla

 

Päivitetty 27.11.2019