Östersundomiin laaditaan kolmen kunnan yhteistä yleiskaavaa, joka määrittelee yleispiirteisellä tasolla alueen rakentamisen ja liikenneratkaisut. Östersundomia suunnittelevat Helsingin rinnalla Sipoo ja Vantaa.

Yhteistä yleiskaavaa laaditaan

Yleiskaavan etenemistä voi seurata verkkosivuilla yhteinenostersundom.fi. Tehokkain rakentaminen sijoittuu Porvoon moottoritien ja Uuden Porvoontien väliselle alueelle metroasemien yhteyteen.

Yleiskaava-alueen pinta-ala on 45 neliökilometriä, josta Helsinkiä on noin 29 neliökilometriä. Vantaan osalta Östersundomin kaavoitus koskee Länsisalmen, Länsimäen, Vaaralan ja Ojangon kaupunginosia ja Sipoon osalta Majvikia sekä Granön saarta.
 

Helsinki ostaa maata

Helsingin kaupunki omistaa Östersundomin maasta noin 60 prosenttia. Kaupunki on jo tehnyt kymmenittäin kauppoja ja ostanut yli 600 hehtaaria maata yksityisiltä maanomistajilta.

Helsingin kaupunki myös ostaa edelleen Östersundomin alueelta maata. Helsinkiä kiinnostavat erityisesti keskisen Östersundomin alueen maat, mutta kaupunki on kiinnostunut neuvottelemaan maan ostamisesta muualtakin. Ota yhteyttä maakauppa-asioissa kaupunkiympäristön projektipäällikkö Tom Qviseniin, puh. 09 310 34201, sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@hel.fi.

Päivitetty 25.2.2019