Pasilassa on jo nyt monipuoliset sekä julkiset että kaupalliset palvelut. Keski-Pasilan, Ilmalan ja Konepajan palveluita suunniteltaessa otetaan huomioon Itä- ja Länsi-Pasilan jo olemassa olevat peruspalvelut. Kaupallinen palvelutarjonta lisääntyy Pasilassa merkittävästi.

Monipuoliset palvelut

Asukasmäärän kasvaessa Pasilaan tulee useita uusia päiväkoteja. Keski-Pasilaan Ratapihakortteleihin on tulossa uusi päiväkoti, Pohjois-Pasilaan useita ja lisäksi suunnitellaan päiväkodin rakentamista Ilmalaan. Pasilaan tulee myös uusi peruskoulu Ratapihakortteleihin (1.-9. lk) ja ala-aste Pohjois-Pasilaan. Kalasataman Helsingin kaupungin terveys- ja hyvinvointikeskukseen on Pasilasta hyvät yhteydet.

Pasilan palveluja karttakuvassa.

Pasilan palveluja karttakuvassa.

Kaupalliset palvelut lisääntyvät

Kaupallinen palvelutarjonta lisääntyy alueella merkittävästi. Suurin osa uusista yksityisistä palveluista sijoittuu Keski-Pasilaan syksyllä 2019 avattuun uuteen Tripla-kaupunkikeskukseen (Mall of Tripla). Yhteydet Triplaan Pasilan muista osista ovat kaikilla liikennemuodoilla sujuvat. Päivittäistavarakauppoja on tulossa sekä Ilmalaan että Pohjois-Pasilan eri alueille. Kaikilla Pasilan alueilla liiketiloja on sijoitettu myös toimisto- ja asuinrakennusten katutasoon luomaan elävää kaupunkitilaa. Konepajalla liiketiloja kehitetään myös suojeltuihin konepajarakennuksiin.

 

Tapahtumien kaupunginosa

Vapaa-ajan palvelujen tarjonta Pasilassa on jo nykyisin monipuolista. Alueella on hyvät mahdollisuudet harrastuksiin, kulttuuriin ja ulkoiluun. Pasilassa tai sen välittömästä läheisyydestä löytyvät muun muassa Linnanmäki, Messukeskus, Pasilan kirjasto, Hartwall Areena, Käpylän liikuntapuisto, Mäkelänrinteen uintikeskus, Helsingin kaupunginteatterin teatteristudio Pasila. Keskuspuisto tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia ympäri vuoden. Liikkeiden, ravintoloiden sekä kahviloiden lisäksi Triplassa on runsaasti vapaa-ajan palveluja kuten elokuvateatteri, Finnish Music Hall of Fame, Hoplop ja surffauskeskus.

Päivitetty 4.3.2021