Ilmala

Suomen TV- ja radiotoiminnan keskuksena tunnettuun Ilmalaan rakennetaan lähivuosina runsaasti lisää toimitiloja, liiketiloja ja asuntoja. Toimistojen uudisrakentaminen keskittyy Ilmalan aseman ja Hakamäentien yhteyteen, asuntorakentaminen Keskuspuiston reunaan Pöllölaakson alueelle  ja Radiokadun varteen.

Ilmalan alue rajautuu lännessä Keskuspuistoon ja etelässä Radiokatuun. Ilmalan maamerkkejä ovat Iso Paja, Yleisradion linkkitorni ja Vesilinnat.

Ilmala on merkittävä toimitilarakentamisen alue, suuruusluokaltaan lähes Keski-Pasilan veroinen. Ilmalaan on hyvät kulkuyhteydet. Ilmalassa on oma rautatieasema, jonne keskustasta pääsee 7 minuutissa. Kehärataa pitkin lentoasemalle pääsee Ilmalasta parissakymmenessä minuutissa. Ilmalan aseman merkitys kasvaa alueen rakentuessa.

Julkisen liikenteen yhteydet Ilmalassa paranevat entisestään, kun raitiolinja 9:n reittiä jatketaan vuoteen 2021 mennessä uudelle Ilmalantorille, josta on yhteys lähijuniin. Ilmalaan voi myös kulkea henkilöautolla ilman keskustan ruuhkia. Alueelle on lisäksi hyvät pyöräilyreitit.

Uudisrakentamisen myötä Ilmalaan ovat jo muuttaneet esimerkiksi Sweco, Vattenfall sekä Danske Bank. HSY:n ja Hartelan loppuvuonna 2017 valmistunut toimitalo Ilmalan asemalla on lähes nollaenergiatalo, Suomen ensimmäinen EU-määräykset täyttävä hiilineutraali julkinen rakennus. VR:n pääkonttori siirtyi Ilmalaan vuonna 2018.

 

Päivitetty 21.5.2019