Ilmala

Suomen TV- ja radiotoiminnan keskuksena tunnettuun Ilmalaan rakennetaan lähivuosina runsaasti lisää toimitiloja, liiketiloja ja asuntoja. Toimistojen uudisrakentaminen keskittyy Ilmalan aseman ja Hakamäentien yhteyteen, asuntorakentaminen Keskuspuiston reunaan Pöllölaakson alueelle ja Radiokadun varteen.

Ilmalan alue rajautuu lännessä Keskuspuistoon ja etelässä Radiokatuun. Ilmalan maamerkkejä ovat Iso Paja, Yleisradion linkkitorni ja Vesilinnat.

Ilmala on merkittävä toimitilarakentamisen alue, suuruusluokaltaan lähes Keski-Pasilan veroinen. Ilmalaan on hyvät kulkuyhteydet. Ilmalassa on oma rautatieasema, jonne keskustasta pääsee 7 minuutissa. Kehärataa pitkin lentoasemalle pääsee Ilmalasta parissakymmenessä minuutissa. Ilmalan aseman merkitys kasvaa alueen rakentuessa.

Julkisen liikenteen yhteydet Ilmalassa paranevat entisestään, kun raitiolinja 9:n reittiä jatketaan vuoteen 2022 mennessä uudelle Ilmalantorille, josta on yhteys lähijuniin. Ilmalaan voi myös kulkea henkilöautolla ilman keskustan ruuhkia. Alueelle on lisäksi hyvät pyöräilyreitit.

 

 

Päivitetty 4.3.2021